Proteste cu oameni costumaţi în mistreţi, la vânătoarea de la Balc a lui Ţiriac. FOTONici nu au ajuns bine invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac pe domeniul de vânătoare de la Balc, în această dimineaţă, că apărătorii animalelor au apărut şi ei în zonă E vorba de Vier Pfoten, organizaţie ai cărei membri s-au îmbrăcat în costume de mistreţi, şi de Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor.

Este al treilea an consecutiv când aceştia îi cer omului de afaceri Ion Ţiriac să joace tenis şi să nu ucidă animale. Ei nu consideră acţiunea de la Balc a fi o vânătoare pentru că, spun ei, animalele se învârt într-un mediu îngrădit chiar dacă vorbim de o suprafaţă de teren, împădurită, de peste 1.500 de hectare.

În faţa porţii domeniului de la Balc, cei de la Vier Pfoten au jucat tenis şi au afişat următorul mesaj: „Stop killing! Play tennis! (n.r. Opriţi uciderile, jucaţi tenis!) ", conform adevărul.ro. 

În premieră, porțile domeniului au fost pichetate și de 3 reprezentanți ai mistreților, care i-au întâmpinat pe participanții la vânătoare afișând pancarte cu mesajul: "Dragi invitați, partida de vânătoare de anul acesta a fost anulată. Vom juca tenis, în schimb. Cu stimă, gazda dumneavoastră". "E o foarte bună sugestie pentru domnul Ion Țiriac și pentru partenerii lui să încheie afaceri într-un mediu non-violent și etic. Execuțiile pot fi înlocuite cu sportul alb, pe care domnul Ion Țiriac știa să-l practice atât de bine", a explicat Gabriel Păun, director de campanii VIER PFOTEN International.

Din 2005 și până astăzi, cel puțin 1700 de mistreți, dar și animale din alte specii, au căzut sub gloanțele invitaților de la Balc. Numai anul trecut, aceștia au ucis 268 de mistreți (dintre care 128 de purcei), 12 căpriori, un cerb lopătar și un muflon. Pe lista participanților s-au numărat figuri proeminente la nivel internațional: oamenii de afaceri germani Wolfgang Porsche și Klaus Mangold, managerul austriac Franz Rauch, politicianul austriac Rudolf Streicher și fostul membru în Consiliul Europei Inigo Herrera.

Etichete: Ion Ţiriac, proteste, vânătoare, vanatoare balc, vier pfoten

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE