Proteste de amploare în Capitală. Trnsportatorii ies în stradă două zile şi blochează circulaţiaPROTESTE TAXI BUCUREŞTI. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) organizează acțiuni de protest, în perioada 26-27 aprilie, în fața sediului Guvernului, între orele 9.30-21.00.

PROTESTE TAXI BUCUREŞTI. Taximetriștii și transportatorii rutieri de persoane au cerut guvernului o Ordonanță de Urgență pentru eliminarea pirateriei din această piață. Conform aprobării CG al PMB, protestatarii pot aduce în fața sediului Guvernului până la 6.000 de mașini - taxiuri, autobuze și microbuze.

În cele două zile de protest, 26 și 27 aprilie, transportatorii participanți la protest nu vor efectua nicio cursă.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clienților noștri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport în zilele de protest, și bucureștenilor, pentru a ne cere drepturile garantate de Constituția României, care spune că nimeni nu este mai presus de lege. În plus, Guvernul și Parlamentul ar trebui să știe că mai puține milioane de euro la bugetul de stat înseamnă mai puține șanse pentru România de a nu eșua ca stat, iar legalizarea comerțului și a serviciilor nefiscalizate nu înseamnă doar concurență neloială pentru firmele care aleg să se comporte corect din punct de vedere fiscal în România, ci înseamnă falimentarea României, ca stat. Nu vrem ca România să ajungă pe lista țărilor cu risc ridicat de a deveni stat eșuat, pentru că cineva are interese să lase libere activitățile nefiscalizate. Noi nu cerem bani de la stat, nu cerem subvenții și avantaje, cerem doar să ni se respecte dreptul la a ne desfășura activitatea fără concurență neloială din partea celor care nu respectă prevederile legale, dar care sunt protejați în România și au ajuns să ne depășească numeric pe noi, cei care respectăm legislația în vigoare", transmite COTAR într-un comunicat.

PROTESTE TAXI BUCUREŞTI. "Luni 24 aprilie, am primit aprobarea de la Primăria Capitalei, pentru a organiza acțiunile de protest în zilele de 26 și 27 aprilie, în fața sediului Guvernului, cu până la 6.000 de mașini, între orele 9.30-21.00. Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în așa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancționată, iar aplicațiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcționeze legal, dacă vor să-și desfășoare activitataea în România. Cât timp există o legislație clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor și alții să funcționeze sfidând aceeași legislație, fără a fi sancționați. Această Ordonanță de Urgență a plecat spre avizare, către Ministerul Dezvoltării și Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informațiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne susține această ordonanță. Așteptam ca din 17 martie și până acum aceasta OUG, sa fie pusă în dezbatere publică, avizată și promovată de Primul Ministru. Dar se pare că interesele sunt atât de mari în această econoimie subterană din transporturi, încât nici până în prezent MDRAP nu a trimis aviz către MT, așa cum a procedat MAI. (...) Dacă vom fi invitați la negocieri în prima zi de protest și vom ajunge la o convenție cu reprezentanții Guvernului, acțiunea nu se va prelungi", declară Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

PROTESTE TAXI BUCUREŞTI. Iată revendicările transportatorilor:

"Cerem scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, așa cum s-a întâmplat în țările europene, unde statul a vrut să-și protejeje transportatorii autorizați.

Cerem scoaterea în afara legii a tururor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România și neautorizat conform legislației în vigoare.
Cerem scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitații și nu au câștigat dreptul de a le opera, conform legii. Firmele care piratează transportul de linie sunt listate pe site-uri de tipul Autogări.ro, cu program fix și posibilitate de a face rezervări, deși nu au dreptul să opereze pe rutele afișate, neavând autorizație, dar nu sunt oprite de autorități și nu sunt sancționate. Unele se ascund sub umbrela activităților din Turism, dar nu pot proba acest tip de activitate, cât timp au programe fixe și prețuri fixe afișate pe site-uri.

Cerem eliminarea din textul de lege a termenilor „permanent" și „în mod repetat", care blochează posibilitatea de acțiune a autorităților, pentru a-i opri pe transportatorii neautorizați. Parlamentarii care au avut interese au modificat OUG 34/2010 prin legea 168/2010, făcând schimbări exact la acel articol care permitea organelor de control să elimine activitatea neautorizată, ilegală, prin introducerea deliberată a acestor doi termeni juridici care, practic, modifică legea.

PROTESTE TAXI BUCUREŞTI. Cerem anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre București și Ilfov care au fost scoase la licitație și câștigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privați. CGMB comite astfel două abuzuri majore: face concurență neloială transportatorilor privați care au investit peste 25 de milioane de euro în afacerile pe care le pune acum în pericol, iar al doilea abuz este că CGMB a decis să subvenționeze din banii bucureștenilor transportul din Ilfov."

Etichete: Bucureşti, taxi bucuresti, taximetrişti

0/9 COMENTARII
Vasile
26 apr 18:39
+0
VOTURI
-0
Fox, ce aiurea sa citesc un comentariu care indeamna la moderatie de la tine, tu cel care ii injuri pe cei de la B365 din orice pozitie... Sau tu ai voie, ca doar esti Fox?
Clientii sunt de vina ca taximetristii iti dau cu bata-n cap cand nu vrei sa le platesti sumele nesimtite pe care ti le cer de la obraz? Esti cumva taximetrist?

Si, ca o comparatie. A auzit cineva de un Uber care a luat, sa zicem, o turista japoneza de la aeroport si, in loc s-o duca la destinatie, a omorat-o in padure? NU! In schimb am auzit de acel caz in care era implicat unul din cei care-si cer "drepturile" in puta Victoriei...

Probabil ca si in cazul ala a fost de vina victima? Ca a luat taxiul respectiv, bazandu-se pe faptul ca, teoretic, taximetristii sunt controlati... Nu au fost, nu sunt.
Si cei civilizati sunt de vina ca nu iau atitudine. Il vezi pe maimut langa tine, in trafic. De ce nu-l reclami? Ca are copil acasa? Clientul tau n-are? Tu, ca taximetrist, incerci sa-l furi pe client deoarece "are bani, ca d-aia se suie-n taxi, manca-ti-as"...

Aveti dreptate, ca activitatea Uber ar trebui reglementata, dar cand ma uit la cei care sunt "reglementati", prefer oricand un "pirat" gen Uber, care ma duce exact unde vreau eu, pe drumul cel mai scurt, si nu-mi cere spaga de la obraz.
"La o cursa de sase lei nu lasi si tu zece"???
gogu
26 apr 10:12
+0
VOTURI
-0
Dar cand te rogi de taximetrist sa te duca si nu vrea el...dar cand fumeaza in masina ca b..oul...cand asteapta spaga si ti-o zice in fata....noi ar trebui sa protestam nu ei...nesimtitii...
artiom
26 apr 09:56
+0
VOTURI
-0
protest de amploare al nesimtitilor. Sa se comporte civilizat si dupa sa iasa la proteste. Le doresc numai UBER
ccc
26 apr 03:45
+0
VOTURI
-0
Noi CLIENTII ar trebui sa ne ducem sa blocam Piata Victoriei si ne cerem drepturile in fata TRISTILOR. Te rogi de ei sa te duca unde ai treaba. Le pute cursa scurta Gara-Militari au tarif fix 40lei daca nu pe jos la 22.30 cu bagaj si copil. Niste hoti jegosi!
Fox
25 apr 17:09
+0
VOTURI
-0
Cata ura mai jos. NU spun ca nu este justificata! Dar faptul ca nu sunt controlati si li se permite sa incalce legea nu este vina lor! Ci a clientilor care ALEG sa le cumpere serviciile, ale celor care ii incurajeaza prin necontrolare. Si nici generalizarea nu e buna. Sunt multi taximetristi a caror curatenie in masina rivalizeaza cu cea din Uber. Si vorbesc frumos si poarta frumos si se imbraca civilizat. I-am intalnit si ii respect. Orice meserie din lume poate fi stigmatizata prin prisma catorva incompetenti.

Iar sindicalistul... asta e jobul lui... sa isi apere drepturile turmei. Cum ar fi sa zica contra! Ca si cum avocatul apararii ar deveni acuzator! Asta e!
Din fericire toti avem dreptul sa alegem!
Andrei
25 apr 17:05
+0
VOTURI
-0
E vreme de bicicleta oricum :)
Taximetriști = HOȚI
25 apr 16:22
+0
VOTURI
-0
„pentru a ne cere drepturile garantate de Constituția României, care spune că nimeni nu este mai presus de lege.”

Dar dreptul meu de a merge în siguranță cu o mașină care nu are ITP-ul făcut pe genunchi în curtea din spatele casei, de a merge cu un șofer care nu cere șpagă și nu vrea să mă fure imediat cum mă urc în mașina lui cum rămâne?

Doar hoții au drepturi în țara asta? Trebuie să le plătim pușcăriașilor 5000 de euro că stau înghesuiți? Mie cine-mi plătește măcar un euro că muncesc de-mi sar capacele pe doi bani găuriți, pentru că pușcăriașii ăia au luat șpăgi de miliarde în loc să-i investească?
Fwtw-aș în mumele pădurii voastre de hoți! Să muriți de foame, nenorociților! Taximetriști = HOȚI!
Fox
25 apr 14:49
+0
VOTURI
-0
La cum se circula in Bucuresti... cu doua zile blocaj intentionat sau nu... oricum nu o sa fie mare diferenta. Dna Pandeluta sa stea linistita poporul o iubeste si o voteaza indiferent cata promisiuni nu mai respecta (vezi promisiunea ca in 6 luni in BUcuresti se va circula "mai bine"). Dar pe blonde sa nu le crezi nici cand sunt sincere... nu pot mai mult si gata! :)) Ea chiar e convinsa ca face ceva! :)))
Bogdan
25 apr 10:48
+0
VOTURI
-0
Nu sunt de acord cu scoaterea Uber, taximetriștii vor șpagă mereu, sau nu vor să te ia că nu e in drumul lor. De aceasta nesimțire cine se ocupă? La Uber măcar îți ia banii de pe card și pleci fericit, fără nervi. Prefer Uber oricand!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h