Proteste împotriva despădurilor abuzive, sâmbătă, în CapitalăProtestul organizat de "Uniți Salvăm" va avea loc sâmbătă, la intrarea în Parcul Herăstrău, din Piaţă Charles de Gaulle. Mobilizarea a fost făcută pe rețelele de socializare, peste 9.000 de persoane și-au anunțat prezenţa pe Facebook.

Proteste impotriva despadurilor abuzive, sambata, in Capitala
Proteste împotriva despădurilor abuzive, sâmbătă, în Capitală
Foto: mixdecultura.ro

Participanţii la protestul împotriva defrișărilor ilegale sunt invitaţi la “o plimbare” pe traseul Piaţă Charles de Gaulle, Piaţă Victoriei, Buzeşti, bd. Ştirbei Vodă, Cotroceni, Parcul Izvor şi Ministerul Mediului, scrie hotnews.ro.

"Sâmbătă, 9 mai, în mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţă împădurită pe care o avea în 1989. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţă totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice avem numai complicităţi cu beneficiarii despăduririlor abuzive, indiferent de guvernanţii care s-au succedat la putere în ultimii 25 de ani. Astfel, în anticamera despăduririlor abuzive "retrocedările ilegale de păduri" îi avem acum pe îndosariaţii Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu (socrul lui Victor Ponta!), Dan Şova, "Prinţul" Paul, Tudor Chiuariu, Valeriu Stoica etc., dar o complicitate cu cei însetaţi de lemnul românesc ne indică şi gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis de întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie", se arată în anunţul de mobilizare de pe Facebook creat de "Uniţi Salvăm".

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi, sâmbătă, la proteste în mai multe oraşe din ţară, dar şi în diaspora, faţă de despăduririle abuzive. Iniţativa organizării acţiunii aparţine campaniei „Uniţi Salvăm“, aflată în centrul protestelor faţă de exploatările aurifere de la Roşia Montană şi faţă de exploatarea gazelor de şist.

Manifestaţii similare vor avea loc şi în oraşele Alba-Iulia, Arad, Baia Mare, Bârlad, Braşov, Cluj, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Suceava, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui.

Etichete: 9 Mai, Bucureşti, defrișări, păduri, Parcul Herăstrău, protest, sambata, uniti salvam

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h