Plimbări ale bicicliştilor bucureşteni, împotriva distrugerii pistei de pe Calea Victoriei VIDEOCateva sute de biciclisti vor pedala marti pe Calea Victoriei, in semn de protest fata de o petitie lansata de un site de stiri ce sustine "demolarea pistei de biciclete" si transformarea ei intr-o banda pentru masini, pentru evitarea "blocajelor de pe Calea Victoriei".

PROTESTE in Bucuresti, impotriva distrugerii pistei de biciclete de pe Calea Victoriei VIDEO
PROTESTE în Bucureşti, împotriva distrugerii pistei de biciclete de pe Calea Victoriei VIDEO
Foto: Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti

Biciclistii vor iniţia o plimbare, marti, pentru a doua zi consecutiv, impotriva distrugerii pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, în urma petiţiei intitulate "Uniți demolăm pista de biciclete! Semnează împotriva blocajelor de pe Calea Victoriei", care a fost lansată în week-end de un site de ştiri. "Daca este marti, noi nu suntem deloc superstitiosi... asadar, va invitam la aproximativ trei ceasuri bune... de biciclit prin capitala si de socializat inainte si dupa plimbare.

Traseu special: 5 ture dus-intors pe CALEA VICTORIEI. Va rugam sa veniti cat mai multi, indiferent de vreme! Acum grupul Adevaratii Veloprieteni trebuie sa fie mai unit ca niciodata!

Tura cu numarul 124 se va desfasura numai pe Calea Victoriei – partea cu pista de biciclete.
Vom pleca din Izvor si vom merge spre Calea Victoriei.

Asta ca raspuns la rusinea DCNEWS", se precizeaza pe site-ul bikeevents.ro.

O acţiune similară a avut loc si luni seara, cand cateva sute de biciclisti au manifestat facand mai multe ture pe noua pista de biciclete de pe Calea Victoriei pentru a arata ca biciclistii sunt si ei prezenti in trafic si ca infrastructura destinata circulatiei pe bicicleta trebuie sa fie incurajata. Gestul bicicilistilor pe Calea Victoriei vine si ca raspuns la o petite lansata recent de un site de stiri care sustine demolarea noii piste in favoare unei benzi pentru masini, scrie HotNews.ro.

Bicilistii s-au mobilizat pe Facebook, realizand un eveniment special pentru plimbarea de luni seara. "Bicicleala de luni", asa cum o numesc initiatorii este un eveniment periodic, doar ca de data aceasta a fost, mai mult sau mai putin, catalizata de initiativa unui site de stiri de a promova o petitie prin care pista de biciclete de pe Calea Victoriei sa fie demolata si sa fie transformata intr-o noua banda pentru masini.

Astfel, cateva sute de biciclisti s-au adunat "sa apere acesti 3 kilometri ai bucatii de asfalt care are o insemnatate morala inainte de toate", potrivit ecronicar.ro

Petitia lansata pe 17 ianuarie de site-ul de stiri sub forma de sondaj s-a lovit de un raspuns ferm al cititorilor care au votat in procent de 74% (din circa 3.560 de voturi) pentru pastrarea pistei de biciclete.

Primarul general al Capitalei a anunţat recent că Municipalitatea intenționează ca în weekend-uri să transforme Calea Victoriei în stradă pietonală. Măsura ar urma să fie aplicată de la jumătatea acestui an pe segmentul cuprins între Piața Victoriei și Ateneul Român, urmând ca ulterior să fie extinsă  până la intersecția cu Splaiul Independenței. "De-a lungul a patru ani 480.000 de oameni mi-au cerut sa fac Calea Victoriei cum era in interbelic. Sambata si duminica daca te plimbai pe Calea Victoriei nu aveai ce face. Acum au inceput sa apara cafenele si resturante si ai unde sa iti plimbi copiii. Am facut pista de biciclete fiindca face parte din axa Nord-Sud si este la cererea biciclistilor. Sunt totusi 480.000 de oameni care au cerut asta", a spus primarul general.

Lucrările de reabilitare pe Calea Victoriei au fost terminate la jumătatea lunii noiembrie, cu două luni întârziere. Numărul benzilor de circulație a fost redus de la patru la două. În schimb au fost lărgite trotuarele și amenajate benzi pentru biciclete, cu o lățime de trei metri, separate de carosabil printr-o bordură înaltă. Lucrarea a durat 9 luni și a costat municipalitatea 8,7 milioane euro. VEZI GALERIE FOTO Cum arată acum Calea Victoriei.

Etichete: biciclisti bucuresti, calea victoriei, PISTA BICICLETE, pista biciclisti, protest, protest biciclisti

0/3 COMENTARII
Sofer
21 ian 02:07
+0
VOTURI
-0
Blocajele de pe Calea Victoriei se produc dintr-un singur motiv: stationarea pe prima banda a taxiurilor si autocarelor in fata la Radisson.
Dan
20 ian 19:33
+0
VOTURI
-0
Pista respectiva este foarte utila DAR trebuie sa sa continue in a fi legata cu alte piste, care sa aiba continuitate, legatura cu trasee din tot orasul. Asta este viitorul circulatiei in Bucuresti. Degeaba se supara automobilistii. Cu ani in urma, cand parcarile amenajate nu erau suficiente, existau nemultumiri. Acum, cand in mare masura acest lucru s-a rezolvat, numarul masinilor a continuat sa se mareasca considerabil SI - iarasi, a aparut problema parcarilor ! In scurt timp se va ajunge intr-un punct critic de la care si cei mai dependenti automobilisti vor ceda si vor accepta ca este mult mai convenabila bicicleta sau transportul in comun care, va trebui sa fie pus la punct din toate punctele de vedere.
Crsti
20 ian 18:02
+0
VOTURI
-0
De asta Romania a fost si va ramane, ever, o tara de kkt. Pentru ca ceea ce construim ieri (fara utilitate, doar din motive de spagi), darmam azi ca sa ne gandim la un nou kkt inutil, maine. Cum ar fi autostrazile suspendate. Bucurestiul are nevoie de sosele de centura clasice, largite si bine intretinute si un tren care sa faca legatura intre diverse puncte diametral opuse ale orasului..

Oprescu e un cacanar spagar. Abia astept sa scapam de el.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE