PROTESTE în România şi 20 de ţări europene pentru susţinerea familiei BodnariuSâmbătă a avut loc un protest global împotriva autoritîţilor norvegiene care au luat copiii familiei Bodnariu. Manifestaţiile s-au desfăşurat în mai multe oraşe din România, Austria, Belgia, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Irlanda, Norvegia, Polonia, Scoţia, Spania, Elveţia, Suedia, Marea Britanie, SUA, Canada, Hawaii, Australia, Noua Zeelandă, potrivit unui grup de sprijin pentru familia Bodnariu de pe Facebook.

PROTESTE in Romania si 20 de tari europene pentru sustinerea familiei Bodnariu (Foto Hotnews)
PROTESTE în România şi 20 de ţări europene pentru susţinerea familiei Bodnariu (Foto Hotnews)

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

La Bucureşti, protestul organizat în Piaţa Victoriei a reunit sâmbătă aproape 500 de persoane, atât părinţi cât şi persoane solidare cu cazul Bodnariu. 

Un protest similar a fost organizat şi în Cluj Napoca. 

Participanţii la miting s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având asupra lor baloane colorate, dar şi bannere cu mesaje precum "Cluj-Napoca, alături de familia Bodnariu", "Reuniţi familia Bodnariu", "Norvegia – nu separa familia Bodnariu" sau "Familia trebuie să fie unită".

Unul dintre organizatorii mitingului a declarat că mitingul susţine şi familiile creştine, în general.

"Ne-am adunat la acest miting ca să susţinem o cauză care merită să fie susţinută, familia Bodnariu, dar şi familiile creştine, în general. Cerem autorităţilor norvegiene să se implice în soluţionarea cazului familiei Bodnariu şi a altor cazuri similiare, cerem să permită reunirea familiei Bodnariu. Ne exprimăm indignarea faţă de slaba implicare a demnitarilor noştri care au datoria să îi apere pe toţi românii şi să semnaleze forurilor internaţionale astfel de abuzuri cum este cel din Norvegia şi care afectează familia Bodnariu", a spus acesta.

În cadrul mitingului au fost rostite rugăciuni şi s-au cântat cântece religioase, informează Mediafax. 

Etichete: Bodnariu, Bucureşti, familia bodnariu, Piaţa Victoriei, protest

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h