PROTESTE în stradă, la Târgu Secuiesc, după arestarea extremistului maghiarOamenii au ieşit în stradă, la Târgu Secuiesc, după arestarea extremistului maghiar acuzat de terorism.

PROTESTE in strada, la Targu Secuiesc, dupa arestarea extremistului maghiar
PROTESTE în stradă, la Târgu Secuiesc, după arestarea extremistului maghiar
Foto: stirileprotv.ro

Sute de oameni au ieşit în stradă la Târgu Secuiesc ca să îşi arate susţinerea faţă de extremistul arestat pentru că voia să detoneze o bombă de Ziua Naţională a României. Oamenii au făcut scandal şi au fost violenţi cu jurnaliştii. Protestatarii spun ca activitatea nationalista a lui Istvan Beke nu este un motiv suficient pentru ca el sa ajunga dupa gratii. Dar procurorii DIICOT sustin ca au probe care arata ca suspectul stia sa faca o telecomanda prin care sa actioneze de la distanta un dispozitiv exploziv si detinea o cantitate mare de materiale pirotehnice.

"Pana acum a fost libertate si acum este terorism" si "vrem adevarul", au stricat localnicii, potrivit stirileprotv.ro.

Sute de oameni din Targu Secuiesc s-au strans miercuri dupa amiaza in centrul localitatii ca sa protesteze. Sunt suparati ca Istvan Beke, om de afaceri din zona, a fost arestat pentru ca planuia sa detoneze un dispozitiv exploziv, in timpul paradei de 1 decembrie.

"Un om superb, un tata superb, a pastrat traditiile lui, traditiile maghiare, a organizat evenimente culturale, nimic altceva. Om periculos, asta e o gluma bombastica", spune o vecina.

Oamenii nu cred ca Beke ar fi putut sa puna la cale un atentat terorist. Si tatal sau ii ia apararea.

"Nu este adevarat, nu e capabil sa faca asemenea daune comunitati in care traieste si poporului din care este", spune si Erno Beke, tatal suspectului.

Procurorii DIICOT au descoperit că bărbatul plănuise totul de câteva luni. El urma să amplaseze bomba într-un coş de gunoi şi să o detoneze din magazinul pe care îl are în apropiere. Atacul din Ziua Naţională ar fi fost primul şi cel mai mic din tot planul. Beke Istvan era conştient că poate fi interceptat, aşa că în conversaţii folosea cuvinte codificate.

În locuinţa extremistului au fost găsite 200 de obiecte explozive şi un dispozitiv de detonare de la distanţă.

Etichete: protest, TARGU SECUIESC

0/1 COMENTARII
Cri-cri-cri
03 Dec 13:58
+0
VOTURI
-0
Ce-i fain ii ca taica-sau vorbeste romaneste foarte curat. In schimb, una din pretentiile lui Bekete a fost sa i se puna la dispozitie un translator, pentru ca el nu stie... romaneste!

Si care-i treaba cu vinovatiile pe criterii etnice? Nici n-a inceput judecata, dar sunt unii care-l apara pe motiv ca... e ungur si e persecutat!
Cumva vinovatia se stabileste doar etnic? Nu e primul ungur care face afaceri ilegale in Romania, iar cand e luat la intrebari de politisti incepe sa urle ca-i discriminat!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE