Proteste la București, Piața Universității blocatăSute de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au plecat duminică seară, din zona staţiei de metrou Titan, în marş spre Piaţa Universităţii din Capitală. Coloana de manifestanţi s-a mărit pe traseu la aproximativ 5.000, odată cu apropierea de centrul Capitalei, în ciuda ploii. Protestul s-a încheiat în jurul orei 23.00, fără incidente.

Noi manifestatii impotriva proiectului minier Rosia Montana, azi, la Universitate
Noi manifestaţii împotriva proiectului minier Roşia Montană, azi, la Universitate

Marșul anti-proiectul minier de la Roșia montană a plecat din zona Titan la ora 18:00, pe traseul  Titan - bd. Nicolae Grigorescu - bd. Camil Ressu - Dristor - bd. Mihai Bravu - str. Dristorului - str. Delea Nouă - Calea Călăraşilor - bd. Corneliu Coposu - bd. I. C. Brătianu - Piaţa Universităţii.

Protestatarii au scandat "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi "Plouă, ninge, vom învinge!" şi au afişat bannere cu mesaje printre care "Natura-i viaţă, cianura-i moarte" şi "14 ani de rezistenţă arată că se poate. Continuăm împreună şi câştigăm".

Mesajul unui alt banner: "Fie ploaie, fie vânt, nu ne pierdem din avânt".

Protestatarii cer respingerea de către Parlament, prin vot, a proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demisia demnitarilor care au iniţiat proiectul de act normativ.

În Piața Universității au ajuns aproximativ 2.000 de persoane, în jurul orei 20:15: Traficul în Piața Universității a fost blocat, circulându-se pe un singur sens, dinspre Unirii spre Piața Rosetti. 

Protestul s-a încheiat, fără incidente, în jurul orei 23:00.

Etichete: Piaţa Universităţii, proteste, rosia montana, uniti salvam

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE