Proteste la Chișinău. Timofti respinge candidatura lui Plahotniuc la șefia guvernuluiUPDATE: Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Moldovenii au ieșit în stradă. Oligarhul Vlad Plahotniuc este propunerea Partidului Democrat pentru funcția de premier al Republicii Moldova. În stradă se desfășoară două mitinguri rivale, pentru și împotriva lui Plahotniuc.  

Proteste la Chisinau. Controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, propus pentru sefia Guvernului
Proteste la Chișinău. Controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, propus pentru șefia Guvernului

UPDATE: Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Tensiuni la Chișinău în urma unei noi propuneri pentru preluarea conducerii Givernului. Platforma Demnitate și Adevăr organizează miercuri, ora 10.00, un protest de amploare în Piața Marii Marii Adunări Naționale (PMAN). La manifestație sunt chemați toți cetățenii Republicii Moldova pentru a-l susține pe Nicolae Timofti, dar și pentru a protesta împotriva desemnării unui candidat al PD la funcția de premier, scrie ZDG.md.

Membrii „Platformei Demnitate și Adevăr” afirmă că dacă președintele Nicolae Timofti va ceda presiunilor venite din partea Partidului Democrat și va desemna un candidat controlat de acest partid, atunci țara va intra într-o stare de captivitate totală.

„Facem un apel către toţi cetăţenii R. Moldova care-şi doresc o ţară liberă, care nu-şi doresc ca această ţară să încapă definitiv pe labele unui criminal, pe labele unui proxenet despre care s-a vorbit aici şi numele lui este Plahotniuc. Indiferent că va fi el sau va fi o sculă de a sa premier, această ţară merge către prăpastie. Să nu le permitem acest lucru, deoarece pe urmă o dictatură poate fi răsturnată doar prin sânge. Să nu ajungem acolo, toate dictaturile cad… Pentru ora 10:00, mâine, 13 ianuarie, chemăm toată lumea să vină în PMAN, să sprijinim un demers democratic, un demers civilizat al unui preşedinte european”, a precizat marți președintele Platformei și Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Luni seară, liderul PD, Marian Lupu, a anunţat crearea unei majorităţi parlamentare, constituită din 56 de deputaţi din cei 101, precizând că până miercuri va fi desemnat şi candidatul pentru funcţia de premier, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, Ion Sturza, candidatul la funcţia de premier desemnat de Timofti pe 21 decembrie, a renunţat la sarcina învestirii Cabinetului său, denunţând lipsa susţinerii pentru un guvern proeuropean, după ce în Parlamentul Republicii Moldova nu s-a întrunit cvorumul, în vederea aprobării listei sale de miniştri propuşi şi a programului de guvernare pentru 2016-2018.

 

Etichete: Chişinău, miting, premier, protest, Republica Moldova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h