Protestele, interzise în Piaţa Victoriei în decembrie. Gabriela Firea închide piaţaProtestele anti-coruptie vor fi interzise după ce Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a aprobat organizarea târgului de sărbatori "Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă" exact în Piaţa Victoriei, unde au loc mitingurile împotriva modificării legilor Justiţiei. Astfel, Piaţa Victoriei va fi ocupată de târg (al treilea din Bucureşti) între 2 -20 decembrie.

Proteste Bucuresti
Proteste Bucuresti
Foto: Dan Mihai Balanescu

Primăria Capitalei a aprobat organizarea târgului de sărbători "Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă" în Piaţa Victoriei, unde au loc mitingurile împotriva modificării legilor Justiţiei. Piaţa Victoriei va fi ocupată de târg între 2 -20 decembrie, însă probabil vor fi necesare si câteva zile pentru amenajare. Evenimentul a fost deja aprobat de Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei Capitalei, potrivit unor documente consultate de HotNews.ro. Legea prevede ca doua manifestatii nu pot avea loc in acelasi timp si in acelasi loc.

Imediat după apariţia acestei informaţii, pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide" a apărut mesajul "NU plecăm din Piaţa Victoriei!".

"Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată", susţin cele 10 organizaţii semnatare ale postării, Asociaţia Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie.

Ele dau aigurări că protestul anunţat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul "România MOARE" va rămâne valabil, "indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituţie pentru a-l împiedica".

"De asemenea, vom reveni în Piaţa Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor şi ilegalităţilor comise de demnitari ai statutului", avertizează autorii mesajului.

Etichete: proteste, proteste București, targ de craciun, targ de craciun bucureşti

0/7 COMENTARII
Igorrot
02 dec 12:06
+0
VOTURI
-0
Зима сырость под ногами
Если вы хотите чистоты в офисе используйте мешки для мусора,
дешовые надежные мешки для мусора
смотрите тут ===> КАЧЕСТВЕННЫЕ НЕДОРОГИЕ МЕШКИ ДЛЯ МУСОРА
cititaur
29 nov 19:14
+0
VOTURI
-0
Cititorule, pentru informarea ta:
Legea 60/1991, art. 5: "De asemenea, este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora."
Daca cineva spune ca intr-o perioada oarecare, intr-un loc oarecare, are loc o adunare publica oarecare, in acel loc nu se mai poate desfasura o alta adunare publica.
Tradus: daca Firea spune ca in Victoriei are loc un targ de Craciun, nicio alta adunare nu mai poate avea loc in piata pe durata targului. Si tare mi-e ca dupa ce se termina targul de Craciun, Firea va declara ca tot in piata Victoriei va avea loc un alt targ, targul cititorilor sau mai stiu eu ce. Inspiratie sa fie, ca zile de ocupat sunt garla.

Acum intelegi ce s-a interzis? Esti ridicol, ca sa fiu elegant...
cititor
29 nov 18:48
+0
VOTURI
-0
A cerut cineva aprobare pentru manifestatii in P. Victoriei???? Ce s-a interzis? Ceva ce nu s-a cerut? Sunteti ridicoli, ca sa fiu elegant.....
@ E.E.Euglenix
29 nov 15:29
+0
VOTURI
-0
Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească să aducă medicamente pentru Eugen!Ajutați-l, oameni buni, că se vede clar că se chinuie!Dați-i și lui un ban, poate reușește să-și ia și el o tastatură care știe că propozițiile se despart prin „spațiu”.Sau poate reușește să ajungă iar la școală, să-și termine clasa a doua.Să ne unim în rugăciune, oameni buni!Euglenă, pardon Eugen, are nevoie de noi!Să-i umplem frigiderul cu ce avem mai bun!
Eugen
29 nov 12:59
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148.https://petitieonline.net/petitie/22226144.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de linie de tramvai modernizată!Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească să aducă Metrorex în subordinea municipalității!
Vlad
29 nov 11:19
+0
VOTURI
-0
Mi se pare o gafa monumentala, PSD-ul a avut succes doar atunci cand a mers pe burta si nu a enervat suficient de multa lume. Chestiile astea te scot din sarite. In plus, ce? aveau autorizatie pana acum protestele astea??? Nu ar fi primit nicio autorizatie daca se cerea, pentru ca Firea. Practic ce a facut? A asigurat mancare calda pentru protestatari :)) Si chiar mai mult, am inteles ca pune si o scena in piata.... daca o preiau protestatarii?? O sa aiba scena unde sa se citeasca mesaje, instalatie de sonorizare.... ma prapadesc de ras.
altul
29 nov 09:57
+0
VOTURI
-0
Sa mictionez pe taratura de firea si pe impotentul de dragnea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE