Protestele violente din Capitală ne lasă fără turişti străiniProtest
Protest

Turoperatorii afirmă că violenţele din centrul Bucureştiului afectează imaginea turismului românesc într-un moment critic, când în Europa se desfăşoară târguri de turism unde se fac contracte şi se distribuie broşuri cu ofertele din acest an.

"Sunt acum la târgul de turism de la Stuttgart şi aici toată lumea ne întreabă ce se întâmplă în România. La fel s-a a fost şi ieri, la târgul de turism de la Viena. Aceste violenţe erau tot ce ne lipsea. Şi aşa avem o imagine negativă în Europa", a spus Gheorghe Mărginean, proprietarul agenţiei de turism Karpaten, citat de Mediafax.

Numărul de turişti străini care vor veni în acest an în România va fi afectat oricum de degradarea situaţiei economice din mai multe state ale Uniunii Europene, crede Gheorghe Fodoreanu, proprietarul agenţiei de turism Invitation Romania Travel. Dacă la aceasta se adaugă şi violenţele din ultimele zile din Bucureşti, efectele negative se amplifică.

"Orice eveniment negativ public dintr-o ţară, de la gripa aviară la inundaţii, cutremur sau accident aviatic, imediat, dar absolut imediat, intră într-un barometru de apreciere a destinaţiei respective, cu efect negativ. Nimeni nu vrea să îşi facă vacanţa într-o destinaţie cu probleme de securitate", a afirmat el.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Corina Martin, crede că dacă violenţele s-ar opri acum sau în cel mult câteva zile, scăderea numărului de turişti străini din acest an nu va depăşi 10%.


Etichete: Capitală, proteste, turişti

0/0 COMENTARII
Alin
22 ian 12:40
+0
VOTURI
-0

Ua psd si pnl deoarece vrea raul tari.

ALECA
20 ian 13:13
+0
VOTURI
-0

TURISTI, INVESTITII PIERDUTE. NE-AM CREAT O IMAGINE PROASTA DIN CAUZA UNORA CARE AU DEMONSTRAT CA NU STIU SA PROTESTEZE CIVILIZAT.

tina
18 ian 14:39
+0
VOTURI
-0

Presa = echidistanta . UNDE pot gasia asta la un ziar din Romania ? SMECHER ce cuvant este asta ??? SI pana la urma omul asta face ceva pt sectorul lui, nu instiga lumea la violenta si anarhie asa cum face " opozitia" .

katerina
18 ian 13:38
+0
VOTURI
-0

Schimbarea guvernului nu poate aduce decat instabilitate politica pe langa cea sociala, ne ducem din rau in mai rau

katerina
18 ian 13:23
+0
VOTURI
-0

NU sprijiniţi minciuna şi manipularea. Deschideţi ochii şi susţineţi adevărata cauză! Sprijiniţi modernizarea, reforma şi bine poporului! Nu susţineţi interesele meschine ale Opoziţiei!

andrushk
18 ian 10:41
+0
VOTURI
-0

Singura arma a USL pentru a castiga alegerile este manipularea. Manipularea si violenta cu care au instigat protestatarii la gesture incredibile!

ion
17 ian 23:27
+0
VOTURI
-0

ce debandada este la noi normal ca turisti straini se feresc sa mai vina la noi in tara in aeasta perioada.

andu
17 ian 22:54
+0
VOTURI
-0

normal ca ramanem fara turisti la ce debandada este la noi in tara...

matei
17 ian 19:29
+0
VOTURI
-0

normal ca la turisti le este frica de ce se intampla...este groaznic,

Netkross
17 ian 19:00
+0
VOTURI
-0

Fiecare face ce vrea, fiecare fura cat poate, care face zone de odihna sa inchida ochii la oameni sa nu zica k nu a facut nimic care ne fura pe fata...sunt mult mai multe alte chestii mai importante de facut in tara.Sa alegem un viitor mai bun pentru noi si sa facem o schimbare.Ganditi-va bine ce vreti si nu stati si comentati doar.Sa schimbam tara in mai bine!!!

radu
17 ian 16:51
+0
VOTURI
-0

este jalnic ce se intampla, este clar ca nu vom mai avea turisti,doamen ce nasol.

george
17 ian 16:30
+0
VOTURI
-0

normal ca din cauza acestor proteste ramanem fara turisti doar le este frica, nu este logic.

Anna
17 ian 16:18
+0
VOTURI
-0

Se citeste disperarea pe Ponta! Nu-si poate demonstra capacitatile intelectuale(pentru ca evident, nu le are) asa ca arunca cu pietre in persoanele cu adevarat interesate de progresul acestei tari. Nu te saturi Ponta? Din cauza ta si a rebelului cu pleata-n vant, jumatate de Bucuresti este distrus si se va repara DIN BANI PUBLICI!

gabi
17 ian 15:57
+0
VOTURI
-0

normal ca aceste violente ne lasa fara turisti, ca doar nici noi ne-am duce intr-o tara straina, daca am vedea protestele acestea la ei,

sami
17 ian 15:29
+0
VOTURI
-0

normal ca aceste proteste ii sperie pe straini , e normal ca acum numarul acestor turisit sa fie mai mic in aceasta perioada.

deea
17 ian 14:59
+0
VOTURI
-0

cum sa nu fie violenta la protestele, nu ati vazut cine a ajuns sa protesteze???

diana
17 ian 14:25
+0
VOTURI
-0

Ar fi bine sa ne gandim cum atragem turisti straini care sunt o buna sursa de venit pentru noi, si sa lasam vandalismele si injuriile adresate politicienilor. Haideti sa facem ceva constructiv.

dani
17 ian 14:23
+0
VOTURI
-0

Primari de sectoare ar trebui sa ia masuri in privinta huliganilor de la proteste, ne creaza o imagine foarte proasta, pe langa sticaciunile pe care le produc ne vor speria si turisti straini ce vor alege alte destinatii mai sigure.

cosmin
17 ian 14:22
+0
VOTURI
-0

Huligani din Bucuresti nu sunt constieni ca noi contribuabili vom plati toate stricaciunile cauzate de ei si ca vom speria turisti straini care in ultima vreme au inceput sa vin in numar cat maimare.

ciprian
17 ian 14:21
+0
VOTURI
-0

Ar trebui incetata aceasta actiune de proteste, distruge munca unor oameni, si ne lasa fara turisti straini un lucru destul de grav ca acum sa ne facem o reclama proasta in europa.

cristina
17 ian 14:20
+0
VOTURI
-0

Domnu’ Piedone trebuia sa asigure panselutele ca acum va terbui sa plateasca din bani contribuabililor. Saracutu o sa faca o mica avere cu panselutele, sunt sigur ca ca se bucaura ca se apuca iar de gradinarit.

oday yassin
17 ian 12:40
+0
VOTURI
-0

iata efectele negative ale manifestarilor violente ..........

andre
17 ian 09:55
+0
VOTURI
-0

pai normal ca aceste proteste nu aduc nimic bun, dar ce sa fcem trebuie sa iesim in strada sa ne spunem parerea, altfel o sa o tinem tot in ritmul asta.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE