Protestul spontan al POŞTAŞILOR continuă. Se livrează doar o parte din pensiiPoştaşii continuă, vineri, protestul spontan declanşat joi, ca urmare a nemulţumirilor legate de condiţiile precare de muncă şi de refuzul conducerii instituţiei de a creşte salariile cu 200 de lei, astfel încât oamenii primesc pensiile în câteva localităţi din ţară şi în municipii.

Proteste Posta Romana
Proteste Poşta Română

Poştaşii din judeţul Dolj nu vor să se mai întoarcă la lucru până nu vor semna un act adiţional la contractul de muncă, prin care să primească 200 lei în plus la salariu.

Cu toate acestea, au hotărât ca în Craiova, vineri, să distribuie pensii şi ajutoare sociale. Banii nu vor ajunge însă şi pensionarii din judeţ, întrucât şoferii refuză să plece cu maşinile din Punctul de Tranzit Gara Craiova.

"Am avut o rugăminte către factorii locali, care continuă acţiunea de protest, ca măcar între orele 9.30-12.30 să distribuie pensiile şi ajutoarele sociale. Nu pleacă cu nicio scrisoare, niciun ziar, colet, nimic. Doar pensiile, din solidaritate cu pensionarii, mai ales că era şi ultima zi din lună cu achitarea pensiilor. La 12.30 se vor întoarce şi vor continua acţiunea de protest. În judeţ nu putem nici măcar pensiile să le distribuim întrucât şoferii din Tranzit au refuzat categoric să plece pe traseu până la soluţionarea revendicărilor. Au spus că pleacă la orice oră în cursul zilei de îndată ce vom avea un rezultat favorabil al întânirii CNPR – SLPR din această dimineaţă şi un act adiţional scris şi semnat", a declarat Titi Roman, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Dolj, scrie Mediafax.

Pe lângă majorarea salariilor cu 200 lei, poştaşii vor şi să fie plătiţi pentru cât lucrează. Sindicaliştii spun că mulţi dintre factorii poştali sunt plătiţi cu jumătate de normă, deşi muncesc la program normal.

În plus, angajaţii din judeţul Dolj ai Companiei Naţionale Poşta Română cer condiţii mai bune de muncă şi investiţii în sediile în care îşi desfăşoară activitatea, în special în cele din mediul rural, multe dintre acestea fiind în stare de degradare.

Poştaşii clujeni continuă, vineri, protestul spontan declanşat, joi, cu întreruperea activităţii, atât în oraşe şi municipii, cât şi în mediul rural.

Şil iderul sindicatului din Poşta Cluj, Carol Sinka, a declarat, vineri, că protestul va continua până când se va reuşi obţinerea majorării salariale de 200 de lei net solicitată conducerii Companiei Naţionale Poşta Română.

"Activitatea din Poşta Cluj rămâne, vineri, paralizată. Nu se lucrează în oficiile poştale din oraşe şi municipii, dar nici în cele din mediul rural. Este afectată activitatea din 8 judeţe din Transilvania, deoarece nu lucrează colegii de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, astfel încât nu se trimite coletărie şi corespondenţă. Am decis să trimitem, totuşi, pensiile în judeţ prin factorii noştri poştali, pentru că nu dorim să sufere pensionarii din cauza incompetenţilor din conducerea Companiei Naţionale Poşta Română", a spus Sinka.

Potrivit acestuia, la Oficiul Poştal de Distribuţie (OPD) Cluj-Napoca, situat în zona Gării Cluj-Napoca, va avea loc de la ora 12,30 un miting de protest la care sunt aşteptaţi peste 200 de angajaţi.

"Vom cere demisia directorului executiv operaţional Rareş Stanciu, de la Bucureşti, care a trimis, joi seară, o adresă în teritoriu, în care ne cerea să cuatificăm pierderile înregistrate cu acest protest. Dar cât a pierdut Poşta Română din cauza lor, de ce nu se cuantifică, pentru că ei sunt vinovaţi de situaţia existentă?", a mai spus Sinka.

90% dintre poştaşii din Alba nu lucrează nici vineri, fiind nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă, însă pensiile vor ajunge la oameni.

Nicolae Albu, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), filiala Alba, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în urma solicitărilor avute de la asociaţiile de pensionari, au convins poştaşii şi şoferii să ducă pensiile oamenilor în tot judeţul, în ciuda nemulţumirilor salariale pe care aceştia le au.

"Activitatea la poştă în Alba nu s-a reluat, circa 90% dintre angajaţi nu lucrează nici astăzi. Şoferii însă duc banii de pensii, fiind ultima zi din lună, deşi iniţial au refuzat. I-am rugat frumos noi să o facă, pe răspunderea noastră, şi au acceptat. La oficii nu se lucrează, însă se dau banii de pensii şi doar atât. Ne cerem scuze clienţilor care sperăm să ne înţeleagă", a spus Mihai Albu.

Pe lângă nemulţumirile salariale, poştaşii cer şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Liderul SLPR, filiala Alba, a declarat că există oficii care nu au mai fost zugrăvite de mult timp, cu mobilier şi calculatoare foarte vechi, iar unii poştaşi nu au nici uniforme.

Albu a declarat, joi, că protestele au început după ce negocierile sindicaliştilor cu conducerea companiei Poşta Română au eşuat.

"Conducerea companiei Poşta Română a oferit o majorare de 100 de lei brut, deci circa 60 de lei net, iar solicitarea noastră a fost 100 de lei net, deci 143 de lei brut. După ce au auzit, 90% dintre poştaşii din Alba au refuzat să mai înceapă lucrul. Protestul nostru e, de fapt, de şapte luni de când am fost asiguraţi că se va găsi o soluţie privind majorările salariale", a spus Nicolae Albu.

În judeţul Alba sunt circa 500 de poştaşi.

Poșta Română se află în proprietatea Statului Român, reprezentat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (75% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (25% din pachetul de acțiuni). De asemenea, compania este și acționar unic la Romfilatelia - societatea specializată în editarea și comercializarea mărcilor poștale românești.

La sfârșitul anului 2014, Poșta Română avea peste 27.000 de angajați, din care peste 11.000 erau factori poștali. În 2014 Poșta Română a lansat propria companie de asigurări - Poșta Română Broker de Asigurări, societate cu personalitate juridică distinctă, autorizată de către Autoritatea de Supravegere Financiară, având ca acționar unic Compania Națională Poșta Română. Poșta Română Broker de Asigurări intermediază "asigurări generale, de la RCA la polițe de sănătate".

Poșta Română este organizată în 41 de oficii județene de poștă și două sucursale, respectiv: Fabrica de Timbre și Sucursala Servicii Express. La nivelul întregii țări există șapte centre regionale de tranzit.

Etichete: livrare pensii, pensii, Poşta Română, postasi, protest posta romana

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h