Proxenetul Ion Clămparu, extrădat din Spania pentru a fi încarcerat la RahovaProxenetul Ion Clămparu, zis ”Cap de Porc”, va fi adus la Bucureşti, vineri. El a fost extrădat din Madrid şi va fi încarcerat la Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină.

"În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Spania, Clămparu Ioan se află în custodia Poliţiei Române. Acesta urmează a fi introdus astăzi, 17 aprilie a.c., într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române, pe baza mandatului european de arestare, emis pe numele său.

Persoana în cauză execută, în prezent, o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi întreruperea cursului sarcinii. De asemenea, pe numele său, a mai fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, având drept scop comiterea de infracţiuni grave şi proxenetism.

Aprobarea transferului a fost coordonată de către Ministerul Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară", anunţă Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Avionul în care se află proxentul Ion Clămparu va ateriza pe Aeroportul Henri Coandă, vineri, la ora 17.30.

Încătușat și încadrat de ofițerii români, "Cap de Porc" va fi fost scos pe la terminalul "Plecări" după care va fi preluat de o dubă a Poliției, potrivit libertatea.ro.

Ion Clămparu, unul dintre cei mai de temut infractori din România, a fost capturat și, mai apoi, condamnat în Spania la 30 de ani pușcărie. Anchetatorii spanioli vorbesc despre peste 1.000 de femei obligate să se prostitueze pentru rețeua lui care își avea cartierul general la Madrid. Tot judiciariștii iberici vorbesc și despre torturi și chiar crime cărora le-au căzut vicme fete care nu au vrut să se supună.

Etichete: extrădare, infractor, interlop, Ion Clămparu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE