PRU vrea referendum local privind construcția unei mega moschei la BucureștiBogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită (PRU), susţine printr-o scrisoare deschisă că cere primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, să organizeze un referendum local privind construcția unei mega moschei la București. 

PRU vrea referendum local privind constructia unei mega moschei la Bucuresti
PRU vrea referendum local privind construcția unei mega moschei la București

"De vreme ce Guvernul emite astăzi o ordonanță de urgență care permite organizarea de referendumuri locale o dată cu alegerile locale, solicit public Primarului General interimar liberal Răzvan Sava declanșarea de urgență, după intrarea în vigoare a actului normativ, a unui referendum local pentru data de 5 iunie privind construcția mega moscheii de la București.

Citeşte şi DOSAR PENAL în cazul protestului anti-moschee, cu sute de cruci amplasate în Bucureşti

Poliţia Capitalei a deschis un dosar penal în care vizează fapte de incitare la ură sau discriminare, după ce în mai multe intersecţii din Capitală au fost amplasate cruci inscripţionate cu mesajul "Creştinii nu vor megamoschee".

Dacă Răzvan Sava nu declanșează acest referendum prin care bucureștenii să decidă dacă vor sau nu mega moschee în Capitală, PNL se face părtaș la construcția acestei moschei și la planurile de vasalitate ale președinteului Iohannis față de Turcia lui Erdogan.
Evitarea acestui referendum ne arată că PNL este un susținător al mega moscheii și al islamizării României. Alegătorii lui Răzvan Sava din Sectorul 4, dar și alegătorii PNL din Capitală trebuie să știe că acest partid susține moscheea din București!
PNL mai are o singură șansă să demonstreze că ascultă de vocea românilor: să organizeze referendum local cu întrebarea: "Sunteți de acord cu construirea unei mega moschei la București?". Bucureștenii sunt singurii care au dreptul să decidă cu un "Nu" sau cu un "Da", iar vocea lor să fie pusă imediat în aplicare.
În caz contrar, PNL își poate pune pe siglă semiluna, ca să știe toată România de trădarea de care dă dovadă, pe urmele lui Klaus Iohannis", precizează Bogdan Diaconu, preşedintele PRU în scrisoarea deschisă transmisă miercuri. 

Primăria sectorului 1 A ELIBERAT certificatul de urbanism pentru MOSCHEEA din Bucureşti

Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România vrea să o construiască pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30. Este primul pas spre construirea unui lăcaş care a stârnit multe critici şi controverse. Primăria sector 1 precizează că aceasta este doar o etapă legală, certificatul de urbanism nedând beneficiarului dreptul de construire. 

Primăria Sectorului 1 a eliberat, pe 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea ce ar urma să fie construită în Bucureşti. Potrivit Primăriei, "certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu care nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizației de construire".

Conform art. 29 alin.1 din Legea nr. 350/2001 cu completările și modificările ulterioare "Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administraţiei publice judeţene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic şi tehnic al imobilelor şi condiţiile necesare în vederea realizării unor investiţii, tranzacţii imobiliare ori a altor operaţiuni imobiliare, potrivit legii.", informează Primăria sectorului 1, într-un comunicat de presă. 

Obținerea unui PUZ, obligatorie înainte de autorizare

Având în vedere că amplasamentul pe care urmează să fie construită moscheea este situat în zona CB5 –zonă situată în afara perimetrului central, care grupează funcțiuni complexe de infrastructură municipală și supramunicipală – pentru autorizarea construcției este necesară obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intră în competența exclusivă a Primăriei Municipiului București, mai spune sursa citată. 

Prin certificatul de urbanism, Primăria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din România că următoarea etapă este obținerea avizului de oportunitate al arhitectului șef al Primăriei Capitalei, în scopul întocmirii Planului Urbanistic Zonal și aprobării sale de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Primăria Capitalei obligată să pună în dezbatere PUZ-ul

"Planul Urbanistic Zonal se supune dezbaterii publice, iar competența asigurării dezbaterii publice și realizării procedurii de consultare a populației revine structurilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București. Totodată, facem precizarea că documentațiile de urbanism de tip PUZ nu se supun aprobării consiliilor locale de sector, ci sunt aprobate de către Consiliul General al Municipiului București", se mai arată în comunicat.

Numai după ce Municipalitatea va delibera și aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul construcției va putea solicita Primăriei Sectorului 1 eliberarea unei autorizații de construire.

Muftiatul Cultului Musulman din România a depus, în data de 26 ianuarie 2016, la Primăria Sectorului 1, documentația pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergătoare obținerii autorizației de construire.

"Întrucât documentația depusă a fost incompletă, instituția noastră a transmis petentului o adresă de completare, prin care i s-a cerut precizarea scopului pentru care solicită eliberarea certificatului de urbanism, precum și prezentarea planurilor anexă, așa cum prevede legislația în vigoare.

La rândul lor, reprezentanții cultului musulman au revenit cu o completare la documentația de urbanism, în care au prezentat documentele solicitate. În aceste condiții, Primăria Sectorului 1 avea obligația legală de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul construcției", mai precizează Primăria sector 1.

- See more at: http://www.b365.ro/primaria-sectorului-1-a-eliberat-certificatul-de-urbanism-pentru-moscheea-din-bucuresti_248322.html#sthash.IyGRdtfW.dpuf

 

Etichete: bogdan diaconu, moschee bucuresti, PRU, referendum local

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE