PSD cere demisia ministrului Sănătăţii Patriciu Achimaş-CadariuPSD a finalizat textul moţiunii simple care va fi depusă împotriva ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu. Moţiunea "Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!" va fi discutat, marţi, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

PSD cere demisia ministrului Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu
PSD cere demisia ministrului Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu
Foto: aktual24.ro

Conform draftului moţiunii, obţinut de MEDIAFAX.RO, PSD îi cere ministrului Sănătăţii să îşi dea demisia, pentru că a demonstrat că nu este capabil să gestioneze o criză precum cea care a izbucnit la Argeş.

"Dacă nu sunteţi în stare să aflaţi cauza îmbolnăvirilor, să coordonaţi modul de intervenţie, sau măcar să comunicaţi cetăţenilor măsurile ce se impun, este cazul să recunoaşteţi că nu aveţi capacitatea de a gestiona un sistem medical şi să lăsaţi profesioniştii să intervină! Sănătatea nu este o joacă, domnule ministru, ci un lucru fundamental pentru România! Până nu este prea târziu, faceţi un gest de onoare şi plecaţi, copiii noştri merită un sistem medical care să intervină la timp, merită implicare totală, ceea ce dumneavoastră aţi arătat că vă lipseşte cu desăvârşire! Ajunge cu experimentele, cu diletantismul şi nepăsarea, spre binele copiilor noştri!", se mai arată în draftul moţiunii depuse de PSD.

Pe de altă parte, liderii PSD cer continuarea politticilor asumate de guvernul Ponta.

"Vă solicităm, domnule ministru, să respectaţi şi să definiţi în perioada imediat următoare programele de intervenţii asumate de PSD vizând: promovarea alăptării, profilaxia malnutriţiei la copii cu greutate mică la naştere, alimentaţia sănătoasă şi profilaxia obezităţii la copil, creşterea accesului la îngrijiri adecvate în unităţi regionale pentru nou-născuţi cu risc de deces neonatal, întărirea capacităţii de screening neonatal, actualizarea/elaborarea ghidurilor de practică inclusiv pentru asistenţii medicali comunitari, moaşe cu promovarea managementului integrat al bolilor copilului, formarea personalului din asistenţa medicală primară, maternităţi, ONG", se arată în moţiunea simplă.

În draftul moţiunii, PSD are trei puncte în care îi solicită ministrului Sănătăţii să ia măsuri de urgenţă pentru reformarea sistemului sanitar în aşa fel încât să preîntâmpine cazuri precum cel al bebeluşilor de la Argeş.

Etichete: ministrul Sănătăţii, moţiune, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE