Dragnea: Congresul PSD va avea loc pe 18 octombrieUPDATE: PSD a votat, în unanimitate, în şedinţa Comitetului Executiv (CEx), ca Victor Ponta să rămână la şefia Guvernului. Potrivit liderului interimar al PSD, în şedinţa de luni s-a decis schimbarea datei Congresului, de pe 11 octombrie, cum fusese discutat iniţial în Biroul Politic Naţional, pe 18 octombrie. Cu o oră înaintea şedinţei, Ponta a declarat, pe Facebook, că speră ca lumea să ţină cont de Ziua Păcii.

Dragnea: Congresul PSD va avea loc pe 18 octombrie
Dragnea: Congresul PSD va avea loc pe 18 octombrie
Foto: ancheteonline.ro

"Am luat o decizie acum şi cred că parlamentarii noştri nu vor vota împotrivă. Mâine va fi o şedinţă comună între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova. Premierul ne-a cerut un mandat să se acorde un împrumut de 150 milioane de euro Republicii Moldova. Împrumutul este rambursabil. Ei au nevoie de bani pentru funcţionarea statului şi alte plăţi bugetare. Mâine vor discuta în detaliu şi ulterior vor face publice şi nevoile Republicii Moldova. Vom veni cu un proiect de lege pe tema asta şi sperăm ca şi colegii din PNL să-l susţină. Azi n-am discutat despre nicio modificare la statut pentru că s-a discutat foarte mult despre scrutin. E imposibil să candidăm împreună (n.r. - Dragnea în tandem cu Valeriu Zgonea), pentru că preşedintele e ales de toţi membrii pe 11 octombrie, iar preşedintele executiv pe 18 octombrie. Cel care va fi ales preşedinte pe 11 îşi va putea anunţa pe 12 şi o formulă de echipă cu care să conducă partidul", a spus Dragnea. 

În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, preşedintele interimar al PSD a declarat că ministrul Muncii Rovana Plumb a avut, la ora 14.00, o întâlnire cu mai mulţi experţi. "Sunt ultimele discuţii pe care le are. Până la 15 octombrie trebuie să ajungă în Parlament. O aşteptăm cu mare interes", a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea a declarat, la Realitatea Tv, că data Congresului PSD a fost stabilită pe 18 octombrie, cu o săptămână mai târziu decât s-a anunţat iniţial.

Candidaturile vor fi depuse şi înscrise oficial între 21 şi 29 septembrie, urmând o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional pe 30 septembrie, pentru aprobarea candidaturilor. Mai mult, pe 11 octombrie vor fi organizate scrutine în organizaţiile PSD, în baza noului sistem universal de alegere a preşedintelui formaţiunii, când toţi membrii PSD vor vota pentru noul lider. La Congresul de pe 18 octombrie vor fi alese şi restul funcţiilor din conducerea partidului.

"PSD vrea să rămână la guvernare. Această moţiune nu ne încurcă, dar cred că ei (n.r - PNL) nu se aşteaptă ca PSD să voteze să îşi dea jos propriul guvern. Toţi membrii vor ca PSD să rămână la guvernare", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, înaintea şedinţei CEx de la PSD.

Victor Ponta a ţinut să marcheze Ziua Internaţională a Păcii printr-o postare pe Facebook, în care spune că speră ca toată lumea să ţină cont de această zi. Cu aproximativ o oră înainte de începerea şedinţei Comitetului Exectiv al PSD şi a începerii procesului, Ponta a precizat că speră ca toată lumea să ţină cont de Ziua Păcii.

"Ziua Internaţională a Păcii - o sărbătoare a Organizaţiei Naţiunilor Unite de care sper să ţină cont toată lumea, mai ales cei din zonele de conflict de pe glob. De multe ori cred că din cauza tumultului de zi cu zi uităm de puterea creativă extraordinară pe care o are buna-înţelegere. O zi frumoasă tuturor!", a scris luni Victor Ponta pe Facebook.

 

Ziua Internațională a Păcii - o sărbătoare a Organizației Națiunilor Unite de care sper să țină cont toată lumea, mai...

Posted by Victor Ponta on Sunday, September 20, 2015

Luni, de la ora 12.00, la Înalta Curte  este primul termen stabilit de judecătorul de cameră preliminară pentru verificarea măsurilor asiguratorii şi preventive din dosar.

PSD se întruneşte, la ora 11.00, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, care ar urma să decidă "soarta" premierului Victor Ponta, după trimiterea acestuia în judecată.

Duminică a fost sedinţă de urgenţă la Partidul Social Democrat. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu liderii partidului în lipsa premierului Victor Ponta.

La finalul reuniunii, Dragnea a precizat că au discutat doar despre detaliile comitetului executiv care va avea loc astăzi, unde se vor stabili regulile pentru organizarea congresului şi alegerilor din partid.

"Am cerut secretarului general ca săptămâna aceasta, până azi, să pregătească documentele pentru CEx-ul de mâine, unde trebuie să adoptăm data Congresului, regulamentul de organizare a scrutinului universal, pentru că preşedintele PSD va fi ales de toţi membrii. De asemenea, propunerile de modificare a Statutului, care trebuie să fie adoptate întâi în CEx, apoi prezentate în Congres", a precizat duminică Dragnea.

Procesul în care premierul Victor Ponta va fi judecat pentru complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în declaraţii începe astăzi la Instanţa Supremă.

Premierul a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul Turceni Rovinari, pentru fapte care ar fi fost comise în perioada în care era avocat. Ponta este acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de el au mai fost trimise în judecată alte patru persoane, printre care senatorul Dan Şova şi directorul complexului Rovinari.

Etichete: Guvern, guvernul ponta, psd, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE