PSD şi UNPR candidează separat la alegerile localePSD a decis în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional să candideze separat la alegeri, dar totodată, nu se exclud alianţele cu UNPR pe plan local. Pe de altă parte, social-democraţii iau în calcul un boicot la alegeri, dacă se va decide ca alegerile pentru primari să se organizeze în două tururi.

PSD si UNPR candideaza separat la alegerile locale
PSD şi UNPR candidează separat la alegerile locale

Şedinţa PSD se ţine la Sinaia, unde liderii partidului decid strategia pentru alegeri. Dragnea a propus de asemenea ca la reuniunile de joi si vineri PSD sa discute aspecte precum prioritatile legislative ale social-democratilor, pe lângă politica de aliante.

"In primul rand (sa discutam - n.r.) despre principalele prioritati legislative ale noastre. De asemenea, cum operationalizam mersul unei initiative pana se transforma in lege, cum o prezentam, in ce structuri o aprobam, o avizam, cum o sustinem. In al doilea rand, politica de aliante, pentru ca nu vreau sa ocolim acest subiect. Este un subiect important, este sfarsitul lunii ianuarie, trebuie sa stim exact cum mergem mai departe in alegeri, daca vrem sa facem aliante cu cineva, in ce fel trebuie sa facem aceste aliante, sunt bune, nu sunt bune", a mai spus Dragnea, potrivit hotnews.ro.

Acesta a declarat joi, la Sinaia, ca prin reintroducerea votului in doua tururi pentru alegerea primarilor liberalii "risca sa arunce tara in aer", catalogand propunerea drept o "nastrusnicie". Liderul PSD a ironizat PNL spunand ca un coleg a propus alegeri pentru Primaria Bucuresti "pana iese (Cristian) Busoi".

Senatorul Unpr, Haralambie Vochiţoiu, a precizat că nu este vorba de un conflict, prin separarea de PSD în Legislativ, ci de o decizie a UNPR de a avea grupuri separate, după fuziunea cu PP-DD.

Vochiţoiu a menţionat că UNPR va colabora în continuare cu PSD: "Deci nu este vorba despre o despărţire de grupul PSD. UNPR îşi face grupuri separate la Cameră şi Senat. Nu se ceartă nimeni, nu este vorba de un conflict între PSD şi UNPR. Noi vom continua să colaborăm în interiorul Alianţei de Centru Stânga. Documentele sunt pregătite pentru înfiinţarea celor două grupuri, vor fi înaintate conducerii Birourilor Permanente în şedinţele care vor avea loc pe 1 februarie", a precizat senatorul pentru realitatea.net. În prezent, din grupurile parlamentare PSD fac parte senatorii şi deputaţii din PSD şi cei din UNPR.

Sursa: realitatea.net

 

 

Etichete: alegeri, psd, UNPR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE