Puncte de prim-ajutor AMPLASATE în premieră pe LITORAL. Care sunt staţiunile vizateMai multe puncte de prim-ajutor, asigurate de pompieri şi paramedici SMURD, vor fi amplasate, în premieră, pe plajele din staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Neptun, în trei dintre locaţii fiind prezente şi autospeciale de tip şenilată, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Puncte de prim-ajutor amplasate pe litoral
Puncte de prim-ajutor amplasate pe litoral

În cadrul unui proiect pilot, începând de sâmbătă, 11 iunie, pe tot parcursul verii, în staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Neptun, echipe de pompieri şi paramedici SMURD vor fi prezente în permanenţă pe plajă, pentru a asigura funcţionarea mai multor puncte de prim-ajutor, anunţă MAI.

"Această nouă abordare va contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi la reducerea timpilor de intervenţie la evenimente. În trei dintre aceste locaţii vor exista autospeciale tip şenilată de mici dimensiuni care vor putea transporta, în caz de nevoie, persoanele care necesită ajutor medical de pe plajă până la arterele rutiere unde vor putea ajunge ambulanţele ", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Pe mare vor exista cinci ambarcaţiuni ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar pe lacul Sutghiol o ambarcaţiune, toate "cu personal calificat să intervină în situaţii de urgenţă ".

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că s-a luat decizia ca Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Neptun să fie incluse în acest proiect pilot după ce statisticile au arătat că în aceste zonee, în ultimii cinci ani, s-au înregistrat cele mai multe situaţii de urgenţă soldate cu victime.

"Pentru reducerea timpului de răspuns la situaţii de urgenţă ISU Constanţa va înfiinţa 9 puncte de lucru temporare încadrate cu câte o autospecială cu apă şi spumă, suplimentar faţă de cele 10 existente în prezent" , se mai arată în comunicatul MAI.

Etichete: litoral 2016, mare 2016, prim ajutor, prim ajutor litoral, Puncte de prim-ajutor, Puncte de prim-ajutor litoral

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE