Primarul Mutu: Pe terenul din ANL Brâncuși voi face parc nou. Nu voi permite să se construiascăPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat luni, în cadrul intervenției la „Ora primarului” că pe terenul de aprox. un hectar din incinta celui mai mare complex de locuințe pentru tineri din țară va fi amenajat un parc și nu vor fi permise construcții, așa cum s-a întâmplat în vechea administrație liberală. Practic, în uirmă cu aproximativ șapte ani, terenul în cauză a fost scos din lista spațiilor verzi și plasat în zona curți-construcții, conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 6. 

Primarul Mutu: Pe terenul din ANL Brancusi voi face parc nou. Nu voi permite sa se construiasca
Primarul Mutu: Pe terenul din ANL Brâncuși voi face parc nou. Nu voi permite să se construiască

„Este un teren care, în anul 2012-2013, a fost mutat din zona V (n.r. - zona spațiilor verzi) în zona M3 (n.r. - zona curți-construcții). Aș vrea să transmit locuitorilor din această zonă că, la acea dată, administrația liberală condusă de Rareș Mănescu și consilierii locali liberali, parte din ei propuși și astăzi de PNL pe listele Consiliului Local, aveau posibilitatea să facă opoziție față de această mutare nepermisă pe care au avut-o, pe care au făcut-o în anul 2013”, a transmis edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, care a precizat că pe acea suprafață de aprox. un hectar ar urma să fie amenajat un nou parc de agrement. 

CITEȘTE ȘI Sistem de iluminat public cu telegestiune, în Parcul ANL Brâncuşi. Defecţiunile, raportate pe loc

Lucrările de amenajare a reţelei de iluminat public în Parcul ANL Brâncuşi, cu sistem inteligent de telegestiune (control la distanţă), au fost finalizate. Noile echipamente instalate prezintă o serie de avantaje, atât în ceea ce priveşte economia realizată, cât şi calitatea fluxului luminos constant. Detalii, aici. 

„Intenția mea este să corectez această nedreptate și, așa cum am susținut în acești 4 ani de zile dezvoltarea spațiilor verzi la nivelul Sectorului 6, o voi face și pentru această speță, în cartierul ANL Brâncuși. Nu voi accepta niciodată ca un teren care a fost prins în zona spațiilor verzi să fie mutat, din diverse motive, mai mult sau mai puțin discutabile, în zona curți-construcții, adică să modifici încadrarea urbanistică astfel încât să aduci beneficii unor persoane pentru că, pur și simplu, sunt apropiate de o anumită zonă politică. Oameni buni, nu voi permite niciodată ca pe acel teren să se construiască. Există proceduri legale pe care le putem aplica pentru ca acel teren să revină în zona spațiilor verzi și acolo să construim un parc”, a conchis edilul. 

Vezi aici unde este terenul

CITEȘTE ȘI Trei parcuri noi, în Sectorul 6. UNDE vor fi construite și ce facilități vor oferi GALERIE RANDĂRI

Trei parcuri noi urmează a fi construite în Sectorul 6, a anunțat luni edilul Gabriel Mutu, în cadrul intervenției la „Ora primarului", pe pagina de socializare. Acesta a precizat că, astfel, suprafața de spații verzi a Sectorului 6 va crește considerabil, adăugând totodată multiple funcțiuni pe care le vor oferi vizitatorilor. Randările privind noile amenajări din Parcul Ghencea, Parcul Calea Plevnei și Parcul Campus Universitar au fost prezentate în exclusivitate în cadrul intervenției la „Ora primarului".

După cum a precizat primarul Sectorului 6, Parcul Ghencea urmează a fi amenajat în zona fostelor sere Militari, însă nu pe amplasamentul actual al acestora.

„Unul din parcuri este Parcul Ghencea unde, deja, în bugetul pentru acest an am alocat o sumă de bani necesară realizării exproprierilor pentru achiziționarea terenului. Cine vine să spună că poate lua teren din fostele sere Militari ca să realizeze acel parc, înseamnă că nu cunoaște legislația actuală. Din păcate, terenul fostelor sere Militari este alocat pentru exproprieri. Cu alte cuvinte, cei care au fost expropriați în trecut, sunt puși în posesie pe acel teren unde sunt fostele sere Militari. Ca să nu mai pierdem timp, intenția mea este să achiziționăm teren în acea zonă și să construim acel parc de la zero”, a explicat Mutu. 

Un alt parc, Parcul Calea Plevnei ar urma să fie amenajat la limita administrativă dintre Sectorul 6 și Sectorul 1, vizavi de Spitalul Witting. 

„Este un teren pe care l-am solicitat de la CGMB (n.r. - Consiliul General al Municipiului București), are o suprafață optimă pentru un parc mediu și intențua este ca, în următorul an, să realizez acest parc pentru că investiția nu este foarte mare, dar cu un efect extrem de mare asupra vieții locuitorilor din zonă”, a detaliat Mutu. 

Un al treilea parc  - Parcul Campus Universitar Regie - urmează a fi construit de administrația locală în incinta campuslui studențesc, după ce terenul va fi transferat de la Consiliul General la Primăria Sector 6.

„În acea zonă, există un deficit mare, am identificat un teren pe care l-am solicitat de la CGMB și sunt convins că Consiliul General are o viziune de susținere a ceea ce noi propunem la nivelul Sectorului 6 al construirii de noi parcuri”, a menționat edilul. 

Mutu: Adio blocuri construite lângă case

Mutu a explicat că administrația locală a luat mai multe măsuri privind dezvoltarea urbanistică unitară a Sectorului 6, una din acestea vizând modificarea PUZ-ului astfel încât să nu mai fie permise construcțiile înalte în zonele de case. Practic, în zonele urbanistice delimitate pentru case, nu vor mai putea fi construite blocuri de locuințe cu un regim mare de înălțime. 

„În modificarea pe care am făcut-o, în acest an, în PUZ-ul Sectorului 6, am introdus o prevedere astfel încât, în zonele urbanistice unde avem blocuri mici, case, locuințe cu P+1, P+2 maxim să nu se mai poată construi locuințe individuale/colective cu mai mult de 4-5 apartamente astfel încât să putem limita această abordare abuzivă pe care unii dezvoltatori o au la nivelul Sectorului 6 atunci când vine vorba de zonele unde noi avem case și dânșii își doresc să dezvolte blocuri. Cu alte cuvinte, acest lucru nu va mai fi posibil! Vom respecta nivelul de înălțime pentru acele zone și acei constructori care intenționează să rifdice locuințe colective să o facă în zonele urbanistice unde li se permite regim de înălțime mai mare”, a declarat primarul Sectorului 6. 

CITEȘTE ȘI USR, acuzat că blochează dezvoltarea urbanistică a Sectorului 6 din cauza PUZ-ului

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 6 care modifică şi actualizează PUZ-ul Coordonator Sector 6 se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru aprobare. Documentul, din cauza căruia USR este acuzat că blochează dezvoltarea urbanistică a Sectorului 6, prevede că are la bază opiniile exprimate în spaţiul public, însă decizia finală aparţine autorităţilor competente în acest sens. Amănunte, aici. 

Etichete: Gabriel Mutu, parc ANL Brancusi, PUZ Sectorul 6, Sectorul 6, teren oarc anl brancusi

0/1 COMENTARII
Adrian
24 sep 09:48
+0
VOTURI
-0
Bai mutule, ai dat matale si PSD-ul autorizatii pentru blocuri la Pacii (unde trebuia sa fie parcare multimodala) si in multe alte locuri unde putea ramane macar cate un copac daca nu parc. Maidanuri intregi care asteapta aceeasi soarta fiindca nu se amenajeaza nimic.
Strazile arata mizerabil. E timpul sa iesi afara cu minciunile si propaganda ta! Lasam loc altora.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE