PUZ-urile ţinute secrete de Primăria Sectorului 3, dezvăluite pe internetPe pagina de internet a Primăriei Sectorului 3 nu există niciun fel de informații despre actele de urbanism, deși normele o impun, tocmai în scopul de a încuraja interesul și participarea publicului. PUZ-urile din Sectorul 3 au fost însă dezvăluite pe internet de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a lui Nicuşor Dan. 

PUZ-urile tinute secrete de Primaria Sectorului 3, dezvaluite pe internet
PUZ-urile ţinute secrete de Primăria Sectorului 3, dezvăluite pe internet

Prin proiectul „Participare publică și acțiune juridică pentru decizii de mediu mai bune în București", Asociația Salvați Bucureștiul își propune să ajute publicul să participe la deciziile administrației locale care ar putea avea impact asupra mediului. Printre aceste decizii se numără emiterea actelor de urbanism, care aprobă efectuarea unor construcții sau demolări, acestea influențând calitatea mediului prin micșorarea spațiului verde, prin emisiile de noxe sau alte efecte colaterale. Pentru a verifica dacă investițiile se aprobă cu respectarea normelor de mediu și de urbanism, Asociația Salvați Bucureștiul a solicitat informații despre acestea de la Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția pentru Cultură București, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București și toate cele șase primării de sector.

Cazul Primăriei Sectorului 3 se distinge prin aceea că pe pagina de internet a instituției nu există niciun fel de informații despre actele de urbanism, deși normele o impun, tocmai în scopul de a încuraja interesul și participarea publicului, susţine Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a lui Nicuşor Dan într-un comunicat de presă remis la redacţie. 

Pentru că instituția a oferit informații incomplete despre autorizațiile de construire și certificatele de urbanism emise și deloc informații despre planurile urbanistice, Salvați Bucureștiul a inițiat 7 litigii pentru a obține datele solicitate, procese din care 6 au fost câștigate parțial sau total.
Urmare a acestor demersuri, Primăria a început să comunice Asociației și informații despre planurile urbanistice, fiind obligată să ofere date exhaustive despre toate actele de urbanism solicitate.
Informațiile obținute de la autorităţi în urma cererilor şi proceselor au fost publicate pe o hartă
interactivă a investițiilor, pe pagina de internet a proiectului Asociației și pot fi accesate la adresa
web: Harta investitii (http://ab.salvatibucurestiul.ro/front-end/lista-si-parcursul-administrativ-al-documentatiilor/hartapagina/).
Întrucât pe portalul Primăriei Sectorului 3 nu există nicio informație cu privire la actele de urbanism, singurul loc în care acestea pot fi accesate este site-ul Salvați Bucureștiul. Acest demers permite cetățenilor să identifice intervențiile planificate în vecinătatea lor, iar site-ul a
fost deja accesat de peste 2880 de persoane.

Etichete: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, harta investitii, nicuşor dan, PUZuri secrete, robert negoita, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE