RABLA 2018 începe joi. Cum îţi cumperi maşină nouă cu bani de la statRABLA 2018. Programul Rabla 2018 este lansat azi de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) care a alocat pentru acest an suma de 133 milioane de lei pentru cumpărarea de maşini noi. Cei mai mulţi bani, respectiv 113 milioane de lei, vor ajunge la persoane fizice, iar restul la firmele care vor să achiziţioneze autoturisme noi. 

Cum iti iei masina noua cu bani de la stat
Cum îţi iei maşină nouă cu bani de la stat

RABLA 2018. Persoanele care vor să renunţe la maşinile vechi trebuie să mai ştie că, deşi iniţial s-a anunţat că maşina predată la centrele de colectare trebuie să aibă Inspecţie Tehnică Periodică valabilă, ulterior, prin Odinul Ministerului Mediului, s-a renunţat la această cerinţă. Singurele condiţii sunt ca maşina să aibă toate elementele esenţiale şi să aibă o vechime de cel puţin 8 ani.

O persoană fizică poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe prime de casare, se mai arată în document. Pe post de rablă se vor accepta şi microbuzele cu cel mult 22 de locuri.

RABLA 2018. Pentru o maşină predată la Remat în vederea cumpărării uneia noi, statul decontează 6.500 de lei. În aceste condiţii, Administraţia Fondului pentru Mediu va finanţa parţial cumpărarea a peste 20.400 de maşini. Conform reglementărilor, pentru a obţine prima de casare în programul Rabla, persoanele fizice trebuie să stea în România şi să n-aibă datorii la autorităţile locale. 

Programul Rabla, extins şi la maşinile electrice

În acest an, programul Rabla Plus va avea acelaşi ecobonus de 10.000 de euro la achiziţionarea unei maşini pur electrice. Predarea unei rable la Remat nu este obligatorie. Dacă totuşi aveţi o rablă de predat, la cumpărarea maşinii electrice statul vă va da suplimentar şi reducerea de 6.500 de lei (peste 1.400 de euro), reducerea totală ajungând astfel la aproximativ 11.400 de euro.

RABLA 2018. Anul trecut, acest program a fost un succes, comparativ cu anul precedent 2016, numărul maşinilor 100% electrice nou înmatriculate fiind de peste 1.000 de unităţi. Se păstrează şi anul acesta ecobonusul de 4.500 de euro pentru maşinile hibrid plug-in.

 

Etichete: cumparare masina prin Rabla, RABLA 2018, rabla la masini electrice

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h