Subvenţia pentru RADET a crescut cu 37 de milioane lei. În 2015 Regia a primit în total 680 mil leiRegia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a mai primit 37 de milioane de lei de la Primăria Capitalei, sub formă de subvenţie. Banii provin de la Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB).

RADET a mai primit o subventie de 37 de milioane de lei de la Primaria Capitalei
RADET a mai primit o subvenţie de 37 de milioane de lei de la Primăria Capitalei
Foto: cotidianul.ro

RADET a mai primit, joi, 37 de milioane lei de la Primaria Capitalei, cu titlu de subventie. Banii sunt necesari pentru ca bucureştenii sa beneficieze de apă calda si caldura in luna decembrie.

"Ca sa nu intrerupa gazele luni am apelat la aceasta solutie de avarie. Am luat 37 de milioane de la Administratia Strazilor si ii dam la RADET. Noi am facut imprumut de 248 milioane lei la Trezorerie pentru RADET, insa pana ajung banii in conturile noastre mai dureaza si atunci aveam nevoie de o solutie rapida. Cand banii de la Trezorerie vor fi virati se vor deduce cei 37 milioane lei acordati astazi RADET", a declarat Vasile Savoiu, director executiv la Direcţia Buget din cadrul PMB.

Odata cu aceasta noua rectificare bugetara, subventia primita de RADET in 2015 de la PMB a ajuns la 680 milioane lei. Astfel, in aprilie, cand s-a aprobat bugetul, RADET a primit 570 milioane lei. Acum aproximativ o luna, prin rectificare bugetara, RADET a mai primit 73 milioane lei.

Consilierii generali ai Municipiului Bucureşti au votat, pe 16 noiembrie, accesarea unui împrumut de 248 milioane lei, de la Ministerul Finanţelor Publice, pentru ca RADET să poata furniza apă caldă şi căldură în parametri normali, pâna la finele anului. Imprumutul accesat de la Ministerul Finantelor Publice are o maturitate maxima de 20 de ani, iar dobanda reprezinta valoarea ROBOR + 3%, marja fixa pe toata perioada imprumutului. Mai multe detalii AICI.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, pe 26 noiembrie, bugetul RADET pentru anul 2015. Potrivit documentului, Regia are în 2015 venituri în valoare de 1,2 milioane lei și cheltuieli de 1,5 miliarde lei.

Etichete: RADET, subvenţie, subvenție căldură

0/1 COMENTARII
Doru
10 Dec 22:37
+0
VOTURI
-0
La RADET suntem sufocati de nemernicii numiti politic. Toata incompetenta lor se reflecta in facturile abonatilor bucuresteni. Chiar nu vrea nimeni sa inceapa o ancheta?! Chiar se va continua sustinerea carpelilor intr-un asemenea sistem? Cat credeti ca mai poate dura pina la colaps?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE