RADET a plătit ilegal 3 milioane lei pentru reparaţia unor echipamente care zac nefolositeFosta conducere a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a plătit ilegal reparaţia unor echipamente care zac şi acum nefolosite. Paguba ajunge la trei milioane de lei.

RADET a platit ilegal 3 milioane lei pentru reparatia unor echipamente care zac nefolosite
RADET a plătit ilegal 3 milioane lei pentru reparaţia unor echipamente care zac nefolosite
Foto: cotidianul.ro

Un raport al Serviciul de Control Financiar al RADET, obţinut în exclusivitate de Realitatea TV, demonstrează cum a fost căpuşată regia de termoficare. Regia de Termoficare Bucureşti a încheiat cu FEPA Bîrlad, în urmă cu doi ani, un contract de reparare a 24 de vane. Valoarea contractului era de aproape 2,5 milioane de lei, iar banii NU puteau fi plătiţi în avans. După doar două săptămâni însă, directorul general de atunci al RADET, Mihai Becheanu şi directorul economic Dan Mavrodin, au achitat în avans întreaga sumă pentru repararea vanelor. Realitatea TV a obţinut în exclusivitate un raport al Serviciului de Control Financiar al RADET care arată că fosta conducere a regiei de termoficare a dat în mod ilegal banii către FEPA Bîrlad.

"Acest contract este un contract tipic pentru care s-a infiintat directia de control si antifrauda a RADET-ului. Exista niste probleme legate de modul de reparare tipul reparatiilor asupra unor vane sau altora, care nu erau contractate, sunt mai multe probleme contractuale", a spus Marian Agiu, director RADET Bucureşti.

În plus, documentul dovedeşte că din cele 24 de vane, doar 3 au fost reparate şi retehnologizate. Astfel, prejudiciul creat RADET este de aproape 2,5 milioane de lei. Cu toate acestea, raportul Serviciului Financiar al RADET nu a fost înaintat către organele de control ale statului.

"Raportul de control a aparut dupa momentul schimbarii organigramei. Nu-l pot inainta, ca din 22 mai nu mai am drept de samnatura, ce sa inaintez, o hartie nesemnata, scrisa de mana, ce sa fac?!", a completat directorul RADET Bucureşti.

Consiliul General al Capitalei a suspendat, la finele lunii aprilie, conducerea RADET, iar directorului general i-a fost ridicat dreptul de semnătură. De asemenea, a fost numit un al doilea director, interimar, dar care are responsabilităţi limitate.

Etichete: ilegal, RADET, reparaţii

0/2 COMENTARII
S-a-ntalnit hotu cu prostu
09 iun 22:20
+0
VOTURI
-0
Deci, care va sa zica, in concluzie... tre` sa i se redea urgent dreptul de semnatura directorului Agiu, al carui singur merit este ca are o atractie pasionala catre politica.
Alo, domnii jurnalisti, nu mai fiti penibili, ca nu suntem toti prosti!! Puneti osu` la treaba si faceti o ancheta adevarata despre cum se fura in RADET si cum se pregateste preluarea de catre DALKIA, totul sub obladuirea PMB, cu ajutorul viguros al Sindicatului RADET.
Max
09 iun 21:52
+0
VOTURI
-0
Vane reparate si retehnologizate?
Aveti macar idee ce-s alea "vane"? Ce poti retehnologiza la o "vana"?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE