RADET solicită diminuarea popririi pusă pe conturi:Furnizarea căldurii către consumatori, ÎN PERICOLRADET Bucuresti a solicitat din nou, în 21 octombrie 2015, societatii Electrocentrale Bucuresti SA diminuarea popririi de 100% impuse pe conturile regiei, întrucât banii de care a dispus regia autonoma în ultima luna (octombrie) au asigurat doar plata drepturilor de personal si a combustibilului auto. Solicitarea urmeaza sa fie introdusa pe ordinea de zi a sedintei Consiliului de Administratie al ELCEN, în cel mai scurt timp.

Starea conductelor la RADET
Starea conductelor la RADET
Foto: B365.ro

Bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, de luna viitoare, din cauza datoriilor acumulate de RADET şi ELCEN.

De asemenea, regia a solicitat si Primariei Municipiului Bucuresti banii necesari realizarii investitiilor în sistemul de transport si distributie a energie termice.

Urgenta o reprezinta începerea ultimelor 10 lucrari pentru solutionarea avariilor majore care pun în pericol continuitatea furnizarii agentului termic catre consumatori în sezonul rece si care, din cauza complexitatii lor trebuie sa fie efectuate de catre firme specializate.

"Remedierea avariilor majore si scaderea numarului de incidente în retea sunt prioritare atât pentru buna functionare a sistemului de termoficare, cât si pentru diminuarea pierderilor economice pe care regia le are. În acest sens, este foarte important de aratat ca exista o legatura directa între cresterea numarului de avarii si cantitatea de apa de adaos necesara functionarii acestui sistem. Avem urgenta nevoie de investitii majore pentru înlocuirea conductelor vechi pe care noi le folosim si care, în fapt, apartin Primariei Municipiului Bucuresti ", a declarat Valentin Vitalariu, directorul general RADET Bucuresti.

Pierderile din sistemul de termoficare administrat de RADET sunt cauzate de vechimea conductelor de transport apartinând Primariei Municipiului Bucuresti (81% din retele fiind mai vechi de 20 de ani ). Starea conductelor genereaza un numar mare de avarii care au ca o consecinta directa cresterea cantitatii de apa introduse suplimentar pentru functionarea sistemului ( termenul tehnic este de apa de adaos). Cantitatea totala de apa de adaos cuprinde atât cantitatea de apa pierduta din cauza avariilor, cât si cea necesara reumplerii retelei de termoficare dupa efectuarea reparatiilor.

Personalul de exploatare a intervenit, în primele 9 luni ale anului 2015, pentru remedierea unui numar de 526 avarii primare, ca urmare a evenimentelor aparute accidental în sistemul de transport al energie termice. Cantitatea de apa de adaos utilizata în primele 9 luni pentru functionarea sistemului de termoficare a fost de 7.125.463 metri cubi. Costul acestei cantitati este de 44.435.993,00 lei inclusiv TVA. La aceste costuri se adauga valoarea pierderilor de energie termica înregistrate de regie, în suma de 256.351.115 lei, inclusiv TVA, reprezentând 1.122.632, 90 Gcal.

În anul 2014, personalul de exploatare a intervenit pentru remedierea unui numar de 749 avarii primare. Cantitatea de apa de adaos consumata pentru functionarea sistemului a fost de 7.826.684 metri cubi. Valoarea cantitatii de apa de adaos a fost de 48.819.642,00 lei inclusiv TVA, la care se adauga valoarea pierderilor de energie termica, de 284.467.822, 00 lei inclusiv TVA, reprezentând 1.334.296,53 Gcal.

În anul 2013, echipele regiei autonome au intervenit pentru rezolvarea unui numar de 637 avarii primare. În acelasi an, cantitatea de apa de adaos consumata pentru functionarea sistemului a fost de 6.581.403 metri cubi, care au costat de 41.139.242,00 lei inclusiv TVA. La acestea se adauga valoarea pierderilor de energie termica înregistrate de regie, de 252.752.890, 00 de lei inclusiv TVA, reprezentând 1.215.347, 05 Gcal.

Etichete: ELCEN, RADET

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE