UPDATE: Şeful RADET a anunţat că Regia va da drumul la căldură începând de marţiUPDATE: Şeful RADET a anunţat că furnizarea agentului termic în Bucureşti se va face începând de marţi, şi nu luni, aşa cum s-a vehiculat iniţial.

RADET da drumul la caldura, incepand de luni
RADET dă drumul la căldură, începând de luni

UPDATE: Directorul general RADET, Valentin Vițalariu, a anunţat, la B1 Tv, că bucureştenii ar putea avea căldură, cel mai devreme, în decursul zilei de marți.

"În clipa în care se vor îndeplini condițiile legale pentru furnizrea agentului termic, noi vom face această furnizare, nimeni nu va fi afectat de lucrarea pe care noi o avem. În noapte de sâmbătă spre luni au fost îndeplinite condițiile sub 10 grade. Dacă și mâine noapte vor fi tot sub 10, marți dimineața vom putea porni furnizarea agentului termic în București", a declarat directorul general RADET, Valentin Vițalariu, conform B1 TV.

Iniţial, s-a vehiculat faptul că agentul termic va fi furnizat către populaţie începând de luni. CET Grozăveşti va fi primul care va aduce căldură în casele bucureştenilor, potrivit România TV. Cei de la RADET spun că ar fi vrut să pornească de sâmbătă livrarea agentului termic, dar dispeceratele nu erau pregătite. Decizia furnizorului de agent termic vine după ce trei nopţi la rând temperaturile în termometre au scăzut sub 10 grade Celsius, iar legea impune în astfel de condiţii ca regiile să înceapă să trimită căldură în caloriferele celor racordaţi.

"Serviciul public de încălzire e de interes general, controlat şi coordonat din partea Bruxellesului. Nu poate nimeni să întrerupă încălzirea populaţiei. Accesul la un serviciu public de interes general este un drept. Niciun cetăţean branşat la încălzirea publică să nu se gândească că i se va întrerupe căldura. Dacă cineva întrerupe căldura, îl rugăm să se adreseze la prefect. Populaţia nu trebuie să se adreseze undeva, e responsabilitatea prefectului şi a primului ministru. Nu ne jucăm cu dreptul la sănătatea populaţiei. Tarifele la căldură se hotărăsc de consiliile locale. La Bucureşti s-a bătut în cuie preţul de anul trecut. Căderea bruscă a temperaturii ne-a determinat să insistăm să pornească încălzirea oraşului mai devreme. Discutăm de Bucureşti. În toate oraşele e valabil. Noi insistăm ca să pornim acum. Se pare că toată lumea a rămas convinsă că branşarea în Bucureşti a Grozăveştiului se face luni dimineaţă, deci prima intrare masivă a căldurii în reţele", a declarat, la România TV, Tudor Popescu, expert energie.

Vezi şi: Cum poţi scădea factura la căldură

Reprezentanţii RADET îi avertizează însă pe bucureşteni că pot rămâne oricând fără apă caldă, iar în perioada următoare, şi fără încălzire, deoarece aproape toată reţeaua de conducte din Bucureşti e mai veche de 20 de ani, iar regia a avut bani doar pentru cârpeli, nu şi pentru înlocuirea ţevilor sau pentru reparaţii serioase.

"Lipsa investiţiilor majore în ultimii ani, necesare efectuării lucrărilor de reabilitare a reţelei de termoficare, duce la posibilitatea producerii unor noi avarii în perioada următoare", se arată într-un comunicat al RADET.

Potrivit oficialilor RADET, peste 90% din cei aproximativ 2.700 de kilometri de conducte care compun reţeaua de termoficare din Bucureşti pot ceda în orice clipă. Cum bani pentru înlocuirea conductelor ori pentru reparaţii serioase nu sunt, lucrările de revizie sunt practic inutile.

În perioada 1 mai - 9 octombrie, echipele RADET au finalizat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic catre consumatori.

Alte 11 lucrari privind remedierea avariilor sunt în curs de desfasurare, iar restul de 10, urmeaza sa fie efectuate de catre firme specializate.

Etichete: căldură, cand se da drumul la caldura in Bucuresti, RADET

0/9 COMENTARII
Mihai
12 Oct 11:33
+0
VOTURI
-0
Directorul general RADET, Valentin Vițalariu minte cu nerusinare: Temperaturile minime din Bucuresti, luate de pe site-ul http://www.accuweather.com/ro/ro/bucharest/287430/october-weather/287430
vineri 2 7, simbata 3 6, duminica 4 6, luni 5 9, marti 6 9, miercuri 7 10, joi 8 8, vineri 9 8, simbata 10 - tot 8 grade, sunt de mult sub 10 !
Dan
12 Oct 10:34
+0
VOTURI
-0
" În noapte de sâmbătă spre luni au fost îndeplinite condițiile sub 10 grade." Cum vine in noaptea de sambata spre luni ??? A disparut duminica din saptamana ???? MULTA LUME NECAJITA !!!!!
vasile
12 Oct 07:32
+0
VOTURI
-0
Lege sa ma oblige sa pun repartitoare ca sa cotizez la baietii jmecheri au stiut sa faca, dar sa o modifice pe-aia comunista cu 3 zile sub 10 grade nu. Ja vre le dra cu lui! Debransareaaaaaaaaaaa!!!!!
Refor
12 Oct 05:31
+0
VOTURI
-0
Câtă mizerie! Sau mai bine zis, câtă bătaie de joc. Ar trebui demisionaţi cei care nu şi-au văzut de treabă. Ce credeau că vine vara şi nu au fost pregătiţi?
Alo, nu ne-aude nimeni? Aşteptaţi doar să vă votăm?
lol
11 Oct 21:28
+0
VOTURI
-0
Lol, nici luni. Abia marti!

LA PUSCARIE!!!
Sa ardeti in PUSCARIE
Ada
11 Oct 21:22
+0
VOTURI
-0
Aiurea! Chipurile nu s-au indeplinit conditiile...Joia trecuta erau 7 grade afara...In plus, cine a hotarat aceste conditii? Deja la 10 grade seara este frig in apartament. Nu mi se pare normal sa traim asa, nu cred ca in alte tari civilizate se procedeaza asa...
ggdfgd
11 Oct 18:38
+0
VOTURI
-0
Ca de obicei..

Se da drumul la caldura dupa ce facem frigul o saptamana

Si a doua zi dupa ce dau drumul la caldura se incalzeste. 20 grade si mori de cald in apartamente
rio
11 Oct 17:10
+0
VOTURI
-0
Daca legea impune dupa 3 nopti, de ce nu s-a dat de sambata? Stam un oras intreg sa ne imbolnavim in frig din cauza unor cretini? De ce nu s-a lucrat zi si noapte ca sa se respecte legea? Numai in Romania vezi sa stai ca prostul in frig ca in comunism. Alo DNA-ul?
Un bucureştean înfrigurat
11 Oct 13:18
+0
VOTURI
-0
Dispeceratele nu au fost pregătite crezând că vine vara.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h