RADET și PMB au dat în judecată ANRE. Plângerea, legată de prețul energiei livrate de ELCENRADET și Primăria București au dat în judecată Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Instituțiile susțin că felul în care ANRE a stabilit prețul energiei termice livrate anul acesta de ELCEN către RADET este incorect.

RADET si PMB au dat in judecata ANRE. Plangerea, legata de pretul energiei livrate de ELCEN
RADET și PMB au dat în judecată ANRE. Plângerea, legată de prețul energiei livrate de ELCEN
Foto: economica.net

RADET și PMB au cerut anularea deciziei ANRE din noiembrie anul trecut de stabilire a prețului reglementat pentru energia termică livrată în anul 2016 de centralele ELCEN CET Sud, CET Vest, CET Progresu și CET Grozăvești, informează profit.ro.

De asemenea, cele două instituții au cerut suspendarea ordinelor ANRE de instituire și modificare a metodologiei de stabilire și ajustare a prețurilor pentru energia electrică și termică produsă în centrale de cogenerare ce beneficiază de schemă de sprijin prin bonus de cogenerare.

Cele două cereri au fost depuse la Curtea de Apel București, dosarele fiind înregistrate pe rolul instanței pe 4, respectiv 11 ianuarie 2016.

"Modul în care a fost stabilit prețul reglementat de livrare a energiei termice la ELCEN ne este total defavorabil. Practic, este vorba de o subvenție încrucișată, costurile de producere a energiei electrice sunt descărcate pe prețul de livrare a energiei termice pentru RADET, ceea ce este ilegal", a declarat, pentru Profit.ro, directorul general al RADET, Valentin Vițalariu.

Mai precis, este vorba de alocarea costurilor comune ale cogenerării pe cele două rezultante ale acesteia, energia electrică și energia termică. Suspiciunea este că sunt "umflate" costurile energiei termice, care este livrată la preț fix reglementat de ANRE cu obligativitatea acoperirii tuturor costurilor, pentru a se reduce prețul de cost al energiei electrice, astfel încât aceasta să aibă un preț de vânzare mai atractiv pe piețele concurențiale administrate de bursa OPCOM. 

Etichete: ANRE, ELCEN, RADET

0/1 COMENTARII
Florin
15 Jan 07:24
+0
VOTURI
-0
Pas cu pas, spre castiguri!
Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE