Raed Arafat: Dacă nu poţi să faci gărzi atunci nu poţi să lucrezi într-un spital de urgenţăŞeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat a comentat poziţia unor medici care nu doresc să mai fie obligaţi să facă gărzi şi a spus că acest lucru ar fi imposibil în spitalele de urgenţă mai ales pentru specializările medicale unde este nevoie de intervenţii care nu suportă amânare.

Raed Arafat
Raed Arafat

„Chirurgia, chirurgia toracică, chirurgia pediatrică, medicina de urgenţă, ORL-ul, astea toate să aibă pe cineva care să asigure intervenţia de urgenţă în cazurile de urgenţă. Şi asta este continuitatea care trebuie asigurată şi care nu trebuie să se zică cine doreşte o face şi cine nu doreşte nu o face. Da, nu poţi să o faci, atunci nu poţi să lucrezi într-un spital de urgenţă şi te duci şi lucrezi într-un spital care face operaţii, cum zicem noi, elective. Şi, da, nimeni nu te obligă acolo să faci gardă", a spus Raed Arafat la emisiunea „În faţa ta" de la Digi 24.

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că Guvernul va aloca aproximativ 100 de milioane de lei pentru plata gărzilor suplimentare efectuate de medici începând din octombrie, iar mecanismele găsite pentru alocarea sumelor nu afectează fel prognozele de deficit bugetar.

Etichete: garzi medici, Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE