Raed Arafat ia în calcul DEMISIA: Dacă se consideră că am greşit şi mi se spune "pleacă", o să plecŞeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu exclude să-şi dea demisia. Arafat a fost, luni, la Guvern pentru discuţii pe tema raportului critic al Guvernului privind incendiul de la Clubul Colectiv şi a declarat că nu este fixat de scaun şi, dacă se consideră că a greşit şi i se va spune să plece, el va pleca.

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a făcut declaraţiile după ce a discutat, la Palatul Victoria, cu şeful Corpului de Control al Guvernului despre modul în care a fost gestionată tregedia din Colectiv.

Arafat a spus că se aşteaptă la reacţii din partea unor părinţi cărora "li s-a inoculat ideea că nu s-a făcut totul pentru copiii lor", el arătând că dacă se va ajunge în instanţă vor fi aduşi experţi, inclusiv din afara României, care să explice modul în care s-a intervenit şi " diferenţa între o evaluare făcută mediatic, o evaluare făcută pe hârtie şi realitatea terenului".

"A fost o discuţie civilizată, pe un ton foarte pozitiv pot să spun, s-au discutat mai multe aspecte despre raport şi răspunsul nostru la raport, urmând să fie reanalizate unele lucruri în etapa următoare de control care se face de către Corpul de control. Dacă ar fi fost anumite discuţii purtate înainte să fie dat publicului raportul Guvernului, poate anumite aspecte s-ar fi putut lămuri mult mai clar. Mă aştept că părinţii cărora li se inoculează ideea că nu s-a făcut totul, că au fost neglijenţe care au dus eventual la decesul copiilor lor, ne aşteptăm la astfel de reacţii. Normal că dacă se întâmplă acest lucru ne vom apăra tehnic, vom aduce experţi inclusiv din afara României, care să explice diferenţa între o evaluare făcută mediatic, o evaluare făcută pe hârtie şi realitatea terenului, când se intervine, şi care este realitatea şi care într-adevar ar putea să ne compare cu ce s-a întâmplat în situaţii reale în alte ţări. Există astfel de oameni care au văzut şi care au experienţă şi au zis şi public că intervenţia din România a fost corectă în condiţiile date. În faţa unei instanţe, normal, ăsta e calibrul de experţi pe care o să începem să îi aducem, să explice diferenţele între interpretări (...). A fost impropriu cu resuscitarea pe asfalt, să vedem ce spun alţii", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, la Digi24.

El a mai spus că nu este fixat de scaun şi că, dacă se consideră că a greşit şi i se va spune să plece, va pleca.

"Dacă premierul decide că nu mai e necesar să lucrez aici, asta este decizia dânsului. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt fixat de scaun. Îmi fac treaba. Dacă se consideră din partea Guvernului că am greşit, atunci mi se spune «pleacă» şi o să plec", a adăugat Raed Arafat.

Prezenţi luni la Guvern la discuţii cu reprezentanţii Corpului de Control al premierului, secretarul de stat Raed Arafat şi echipa DSU au dat explicaţii pentru neregulile semnalate de Corpul de Control în cazul intervenţiei de la Colectiv.

Surse oficiale declarau pentru News.ro că una dintre concluziile întâlnirii a fost aceea că vor fi aduse actualizări raportului Corpului de Control al Guvernului.

Direcţia de Sănătate Bucureşti, spitalele unde au fost internate victimele, ISU şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sunt cele patru instituţii care au intervenit necorespunzător în noaptea tragediei de la Colectiv, potrivit concluziilor raportului Corpului de Control al primului ministru.

Rudele victimelor şi supravieţuitorii tragediei din clubul Colectiv au anunţat, duminică, constituirea unei asociaţii, în numele căreia vor face plângeri penale împotriva fostului ministru Nicolae Bănicioiu, a secretarului de stat Raed Arafat şi a managerilor de spitale, ei susţinând că au fost minţiţi de autorităţi şi că răniţii au fost infectaţi în spitale, nefiind transferaţi la timp în unităţi medicale din străinătate.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.

Etichete: #Colectiv, Raed Arafat, raport #colectiv

0/2 COMENTARII
Maximus
29 Mar 15:50
+0
VOTURI
-0
Asemenea accidente reprezinta situatii reale care pot genera experiente noi si care sa conduca chiar la modificarea si imbunatatirea procedurilor existente.
Pleaca!!!!!!!!!!
29 Mar 09:21
+0
VOTURI
-0
Pleaca! Pleaca! Pleaca! Pleaca!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE