Raed Arafat, despre eventualitatea unui cutremur puternic în România: "Ne aşteptăm la un dezastru"Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, în emisiunea moderată de Dan Andronic, că la cutremurul din 1977 nu era in România, dar a atras atenția că în cazul unui cutremur de magnitudine mare, panica este principalul inamic și acest lucru încearcă să împiedice autoritățile, chiar dacă se așteaptă "la o situație care să fie egală cu una de dezastru".

Raed Arafat, despre eventualitatea unui cutremur puternic in Romania: "Ne asteptam la un dezastru"
Raed Arafat, despre eventualitatea unui cutremur puternic în România: "Ne aşteptăm la un dezastru"

La opinia exprimată de Dan Andronic legată de campania lansată de Ministerul de Interne “Nu tremur la cutremur”, că oricine ar trebui să tremure la un cutremur, mai ales la unul de similar celui din martie 1977, Raed Arafat a precizat: "Cu siguranță! Este pentru populație programul!", scrie Evz.ro.

El a explicat că nu titlul, ci impactul programului este important: "Programul are șapte spoturi".

"Mesajul este pentru un model de comportament pentru populație și copii, în momentul când se întâmplă, pentru că panica poate să omoare și asta încercăm să împiedicăm. Și normal, e vorba și de noi care răspundem, care știm ce avem de făcut și știm ce ne așteaptă dacă se va produce", a mai spus Arafat.

Întrebat care e impactul în cazul unui cutremur de o intensitate similară celui din 1977, Raed Arafat a răspus:"Ne așteptăm la o situație care să fie egală cu una de dezastru".

Etichete: cutremur, dezastru, Raed Arafat, seism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE