Raed Arafat, despre răniţii din Club Colectiv: Acum începe valul direct din cauza arsurilor externeSecretarul de stat în MAI, Raef Arafat, consideră că starea de sănătate a răniţilor din Club Colectiv, care sunt internaţi în spitalele din capitală şi din străinătate, rămâne în continuare dificilă şi spune că este posibil să mai fie pierderi omeneşti atât în ţară, cât şi peste hotare. 

Raed Arafat, despre ranitii din Club Colectiv: Acum incepe valul direct din cauza arsurilor externe (Foto adevarul.ro)
Raed Arafat, despre răniţii din Club Colectiv: Acum începe valul direct din cauza arsurilor externe (Foto adevarul.ro)

"Am ajuns la 56 de decedaţi. Ultimul era aşteptat, chiar dacă gradul de arsuri era mic. Erau altele acolo. Bilanțul include şi cei decedaţi şi cei din primă fază. Victimele au avut mai multe agresiuni simultane. Arsură, gaze, arsură internă şi la unii agresiunea mecanică. Au fost călcaţi - au fracturi de coaste. Aceste tipuri îngreunează mult operaţiunile medicale şi pot reduce şansele. Dacă ai avea 40% arsuri, ai o şansă mare să supraviețuiești. Acum începe valul direct din cauza arsurilor externe, infecţii care sunt aproape inevitabile după o perioadă, stări de septicemie şi care duc la decese. Mai avem unii critici cu arsuri interne. Nu va fi un val în masă, e posibil să pierdem şi în ţară, şi afară. Acolo s-au transportat şi cazuri grave. E mai posibil să facem câte un transfer individual, in rest, situația este echilibrată", a declarat Raed Arafat la Digi 24.

BILANŢUL TRAGEDIEI DIN CLUB COLECTIV A AJUNS LA 56 DE MORŢI. Ioana Victoria Geambaşu a decedat

UPDATE O tânără de numai 18 ani, internată la Spitalul Sfântul Ioan, a decedat, luni dimineaţă, bilanţul tragediei din Club Colectiv din data de 30 octombrie ajungând astfel la 56 de morţi. Ioana Victoria Geambașu este cea de-a 56 victimă din incendiul din Colectiv.

Adolescenta de 18 ani avea o pasiune pentru științele exacte, fiind olimpică la matematică, și își dorea enorm să devină arhitect. Iar pentru acest lucru se pregătea intens, scrie reporterntv.ro. 

 

Bilanţul tragediei din Club Colectiv a ajuns la 56 de morţi, după ce luni dimineaţă o tânără de 18 ani, internată la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală, a decedat. Tânăra avea arsuri ep o mică suprafaţă din corp, aproape 1%, însă avea arsuri grave ale căilor respiratorii.

Tânăra a fost de la început în comă indusă, anunţă realitatea Tv şi nu a avut activitate cerebrală, medicii fiind rezervaţi asupra evoluţiei stării de sănătate încă de la internarea în spital. 

Dacian Cioloș a adus un omagiu victimelor din Colectiv, duminică FOTO 

În prezent, 61 de tineri răniţi în incendiul din Club Colectiv se află internaţi în spitalele din Capitală, 13 dintre ei fiind în stare gravă şi critică. 

De asemenea, 30 de persoane rănite pe data de 30 octombrie se află la spitale în străinătate. 

Andrei Găluț, solistul de la Goodbye to Gravity, a fost operat și e în stare stabilă

Singurul membru al trupei Goodbye to Gravity care a supraviețuit incendiului de la Colectiv, Andrei Găluț, se simte mai bine, anunță medicii olandezi.

Andrei Găluț este internat de 7 zile intr-un spital din Olanda si medicii spun ca a fost operat, ventilat si acum este stabil, informează stirileprotv.ro.

Solistul a suferit arsuri pe 45 la suta din suprafata corpului, iar doctorii spera ca va gasi putere sa treaca peste perioada critica.

PRIMUL CLUB ÎNCHIS DE ISU, după tragedia din Colectiv. Club Princess, ÎNCHIS JOI

CLUB PRINCESS, INCHIS DE ISU. Ca urmare a controalelor efectuate in perioada 5-12 noiembrie, astazi a fost inchis un club din Bucuresti pentru deficiente de la normele de aparare impotriva incendiilor, anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), care a demarat ample controale in intreaga tara ca urmare a tragediei din Club Colectiv. Este vorba despre Club Princess, unul din cele mai aglomerate cluburi din Capitală.

O tânără rănită în incendiul din Colectiv a murit vineri

O tânără rănită în incendiul din Colectiv a murit, vineri, într-o clinică din Germania. Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 55 de morţi, la două săptămâni de la incendiu.

Tânăra care a murit la două săptămâni de la tragedia din Colectiv se numeşte Loredana Dărescu, este din Brăila şi locuia în București de 7 ani, unde se angajase la o companie multinațională. Tânăra a murit, vineri, în spitalul din Germania unde fusese transferată.

Ea a fost transferată marţi la o clinică de arşi din Germania, potrivit Realitatea Tv. Din cauza arsurilor grave suferite, medicii nemţi nu au reuşit însă să o salveze pe tânăra de 29 de ani şi au transmis vineri Ministerului Sănătăţii că aceasta a decedat în spital. Tânăra avea arsuri peste 50% din suprafaţa corpului.

În cursul de zilei joi, Loredana a fost operată, însă vineri, aceasta a decedat. Ea fusese internată în stare gravă la Spitalul de Arși din București, după care a fost transportată la clinica din Germania.

"Mama a fost la ea. Lori e plină de bandaje, nu poate vorbi. Ținem legătura în permanență cu doctorii, iar dacă ei ne vor da ok-ul să o transferăm, o vom face", declara, pentru presa locală, sora mai mică a tinerei, Dorina.

Trei tineri răniţi în incendiul de la Colectiv au făcut o fotografie haioasă în spital FOTO

Trei pacienti de la Spitalul Bagdasar-Arseni, răniţi în urma incendiului din Colectiv, au discutat cu presa, joi. Andrei Trifu, Alex Plingu si Marian Leustea au si postat o fotografie haioasă pe Facebook.

Cei mai mulţi răniţi în incendiul din Colectiv, 14, sunt la Spitalul de Arşi, dar şi la Spitalul Bagdasar-Arseni. De la Bagdasar-Arseni a fost transferat, vineri dimineaţă, în Israel, unul dintre răniţii din Colectiv, iar o altă tânără a fost externată vineri dimineaţă.

Etichete: club colectiv, Raed Arafat, răniţi, victime

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE