Raed Arafat despre raportul privind Colectiv: Deciziile pozitive de atunci vor deveni proceduriSecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat că, în cazul raportului referitor la modul în care instituțiile au reacționat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior, bune practici.

Raed Arafat despre raportul privind Colectiv: Deciziile pozitive de atunci vor deveni proceduri
Raed Arafat despre raportul privind Colectiv: Deciziile pozitive de atunci vor deveni proceduri

"Aici noi identificăm decizii care au fost luate de persoane, decizii pozitive, dar care nu sunt procedurate. Și noi le facem proceduri", a spus secretarul de stat, într-un interviu acordat Agerpres. 

Crearea unui dispecerat comun în cazuri de urgențe și pregătirea unor persoane special pentru situații de criză sunt schimbări "cu impact major" ce vor fi implementate în sistemul românesc după tragedia de la Colectiv, a afirmat Raed Arafat.

Precizările acestuia vin după ce Departamentul pentru Situații de Urgență a realizat o analiză privind modul în care autoritățile au reacționat în cazul tragediei de la Colectiv.

Raportul este însoțit de "lecții" pentru îmbunătățirea sistemului de urgență românesc. Printre cele mai importante, spune Raed Arafat, se numără crearea unui dispecerat comun pentru toate forțele implicate în managerierea unor cazuri de urgență majoră și instruirea unor dispeceri speciali.

Etichete: colectiv, măsuri, măsuri de urgență, Raed Arafat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h