Arafat: Incendiul a fost stins în 7 minute. Cauza majoră a morții: Fumul și asfixiereaRaed Arafat a declarat, luni, la TVR, în cadrul emisiunii Între bine și rău că incendiul a fost stins repede, în 7 minute, iar principala cauză a morții în tragedia de la Colectiv este asfixierea cauzată de fum. Transmitem LIVETEXT declarațiile lui Raed Arafat.

Raed Arafat: Incendiul a fost stins in 7 minute. Cauza majora a mortii: Fumul si asfixierea
Raed Arafat: Incendiul a fost stins în 7 minute. Cauza majoră a morții: Fumul și asfixierea
Foto: fanatik.ro

Principalele declarații ale lui Raed Arafat, făcute în cadrul emisiunii:

Scena pe care am văzut-o, când am ajuns, la 23.15: mai multe echipaje resuscitau, erau cel puțini 6 puncte în care se resuscita. Am întrebat: Aveți nevoie de ajutor? N-am găsit pacienți care să fie lăsați fără cineva. 

Zvonurile lansate (n.r. că nu au fost lăsate ambulanțe private să intervină) nu sunt adevărate. Legea ne permite să îi acceptăm și apoi îi plătim. 

Când declanșez planul roșu, ceea ce presupune că se deplasează SMURD-ul, Ambulanța... tot SMURD-ul s-a trimis și o parte din Ambulanță. S-au păstrat 30 de Ambulanțe pentru restul urgențelor și ambulanțele private. Ca să se poată răspundă și la accidente sau un stop cardiac.

Au venit 3 ambulanțe în 5 minute.

Oamenii din piațetă n-au văzut toate ambulanțele, pentru că strada e mică. Multe ambulanțe au rămas mai departe și a venit doar personalul.

Nicolae Bănicioiu, ministerul Sănătății, în direct prin telefon, întrebat de Tolonton de unitatea modernă pentru arși de la Floreasca care nu este folosită, la 7 luni de la inaugurare:

 Uitați cum stau lucrurile: Așa este. De 15 ani s-a încercat dinamizarea investiției. De aceea, a fost și insistența de a încheia acest proiect. Secția de la Florească este funcțională, vorbiți de Departamentul de Arși. Secția funcționează (...) Pentru aceea unitate s-au scos posturi de trei ori la concurs. Asta este realitatea. Și n-au venit oameni. Și pe secție au fost scoase posturi și în ultima vreme s-au ocupat, acum sunt într-adevăr... Unitatea va fi funcțională în 2 zile.

 

Etichete: colectiv, incendiu, Raed Arafat

0/4 COMENTARII
Elsa
03 Nov 22:54
+0
VOTURI
-0
Persistenta cu care se doreste propagarea unor informatii eronate devine interesanta. Filmarile spun ca incendiul s-a stins singur, cu mult inainte sa va dezmeticiti si sa luati vreo masura viabila. De 3 zile insistati pe aceeasi "placa".
http://www.gandul.info/stiri/procurorii-au-vazut-imaginile-de-pe-camerele-de-supraveghere-filmul-tragediei-din-club-colectiv-14872604
Dar... de ce dati raaspunsuri in locul altor institutii? De ce nu dati detalii despre ce a urmat dupa si cum ati coordonat situatia? Cu cate echipaje s-a actionat in total, minut cu minut (sosit-plecat) si cati raniti puteau sa preia acele echipaje? Initial ati trimis cate echipaje, trei, desi ati primit cate apeluri - cateva zeci in cate minute? In ce minut ati realizat ca ati evaluat situatia in mod eronat si ati inceput sa luati masurile adecvate? La ce ora a fost preluat ultimul ranit? De ce sunt atat de multi in stare critica sau grava cand ati actionat atat de prompt si eficient? De ce nu acceptati ajutor de la specialisti din afara? De ce insistati cat de eficienti au fost altii cand e vorba de cat de ineficient ati fost tinand cont de gravitatea situatiei? Chiar e momentul sa faceti un tur al televiziunilor?
Cris
03 Nov 21:54
+0
VOTURI
-0
Nu se poate spune ca Arafata bate campii dar nu intelege corect ce s-a petrecut. E si fumul o cauza, dar principala cauza o reprezinta incendiul violent ca rezultat al materialelor inflamabile care erau acolo. In maxim 2-3 minute incendiul a fost la faza maxima iar lumea a ars de vie. Asta nu vor escrocii care conduc, in prezent, Romania, sa aflati cu subiect si predicat. Niste lasi penibili.
Cris
03 Nov 07:34
+0
VOTURI
-0
Arafat nu stie ce spune. In primul rand focul a fost unul violent si a provocat arsuri majore si victime. Oamenii nu au trebuit sa se intoxice iainte sa fie arsi de vii. Datorita materialelor combustibile, focul s-a propagat cu o viteza incredibila. In maxim 5 minute a fost scrum totul in interior. Oamenii nu au avut timp sa se intoxice. Au murit ARSI DE VII !!!
Cris
02 Nov 22:27
+0
VOTURI
-0
Pai... hai s-o luam sistemic si nu tabloid:

Daca focul s-a extins in 2 min, in materialele puternic inflamabile care erau acolo si din tavan au inceput sa picure particule incandescente pe oameni imbracati in sintetice, si s-a produs si o rabufnire de foc pe masura ce o parte din oameni ieseau afara si aerul fierbinte din interior, odata cu ei, rezulta ca, in maxim 5 minute focul a atins faza maxima si a provocat maximul de daune. Numarul enorm de arsi arata clar violenta focului si nu intoxicarea cu fum... Oamenii nu au murit in primul rand intoxicati si apoi arsi. Ambele s-au petrecut simultan.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE