Raiduri aeriene ale armatei ruse asupra unui oraş sirian, fief al Statului IslamicVineri, armata rusă a anunțat că a efectuat, pentru prima dată, raiduri aeriene asupra orașului Al-Raqqah, fief al grupării jihadiste Statul Islamic.

Raiduri aeriene ale armatei ruse asupra unui oras sirian, fief al Statului Islamic
Raiduri aeriene ale armatei ruse asupra unui oraş sirian, fief al Statului Islamic
Foto: tvr.ro

Potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de AFP şi preluat de Agerpres, bombardiere tactice Suhoi-34 au lovit joi un 'post de comandament, care era camuflat la Kasrat Faraj, la sud-vest de orașul Al-Raqqah', în timpul unor bombardamente care au vizat și provinciile Alep și Idleb.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a indicat că cel puțin 12 militanți jihadiști au fost uciși în urma acestor raiduri ale aviației ruse. 'Operațiunile ruse au vizat joi seara periferia vestică a orașului Raqa și regiunea unde se află aeroportul militar din Tabqa, mai la sud-vest, ucigând cel puțin 12 jihadiști', a precizat directorul acestei organizații, Rami Abdel Rahman, conform aceleiași agenții.

Ministrul rus al Apărării a mai anunţat, vineri, că Rusia a efectuat 18 noi raiduri aeriene în Siria, lovind 12 obiective ale Statului Islamic.

În urma atacurilor aeriene ruseşti de joi noapte au fost distruse două centre de comandă ale Statului Islamic - unul în provincia Hama şi un altul în provincia Alep, o tabără a mişcării teroriste din provincia Idlib, precum şi un centru de comunicaţii din Alep, informează TVR.

Etichete: armată, ministru, siria, Statul Islamic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE