Prună, despre femeia ucisă JOI în Capitală: Ne simțim personal responsabili pentru tragedia de ieriMinistrul Justiției, Raluca Prună, și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, subliniază într-un mesaj transmis pe Facebook că violența domestică rămâne o problemă și că au cerut instituțiilor pe care le conduc să vină cu planuri pentru a preveni mai bine în viitor incidente de genul celui petrecut joi, când o tânără din Capitală a fost ucisă de bărbatul pe care îl părăsise.

Raluca Pruna
Raluca Prună

"A murit încă o femeie din cauza violenței domestice. Niciun comunicat de presă oricât de bine intenționat și oficial ar fi el nu va putea să schimbe asta. De mult prea multe ori, comunicatele de presă ale instituțiilor statului sunt defensive și scrise într-un limbaj care să prevină orice fel de posibilă interpretare malițioasă din partea mass-mediei și nu rareori orice fel de responsabilizare a acestor instituții", se arată în mesajul respectiv.

Potrivit ministrului Prună, violența, în special cea domestică, rămâne o problemă pe care mulți nu vor să o vadă.

"Prea mulți își ascund lipsa de reacție în spatele unor justificări mai mult sau mai puțin penibile. Sistemul este încă disfuncțional pentru că nu reușește să prevină sau să sancționeze așa cum ar trebui abuzurile împotriva victimelor, în special femei și copii. Încercăm să îl facem mai bun. Ar fi trebuit să fi încercat mai mult și în mod indirect ne simțim personal responsabili pentru tragedia de ieri. Am cerut instituțiilor pe care le conducem sau coordonăm să vină cu planuri pentru a preveni mai bine în viitor astfel de incidente", mai scrie în mesajul respectiv.

Cei doi miniștri menționează că lucrurile nu se schimbă numai prin legi și politici publice, ci și printr-o atitudine diferită a societății față de violență.

"Vom căuta soluții pentru a responsabiliza mult mai bine în viitor oamenii din instituțiile care ar trebui să prevină și să intervină mult mai bine și rapid în cazul violenței domestice. O să facem publice planurile pe care le-am cerut instituțiilor abilitate și apoi măsurile pe care dorim să le luăm. Însă orice am face, nu vom putea să reușim mare lucru fără ajutorul celor din jurul nostru. Semnez acest mesaj alături de colegii mei de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale, Dragoș Pîslaru și Valeriu Nicolae", se mai arată în mesajul postat de ministrul Justiției.

Etichete: crima bucuresti, femeie injunghiata bucuresti, femeie ucisa capitala, raluca pruna, reactie raluca pruna

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE