Răniţi din COLECTIV, externaţi din spitalul de la Bruxelles pentru a face loc victimelor atentatelorPatru dintre tinerii răniţi în incendiul din clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Militar 'Regina Astrid", au fost externaţi marţi, pentru a face loc răniţilor din atentatele din capitala belgiană.

Un ranit din Colectiv, externat din spitalul de la Bruxelles pentru a face loc victimelor de marti
Un rănit din Colectiv, externat din spitalul de la Bruxelles pentru a face loc victimelor de marți

UPDATE Ministerul Sănătăţii a confirmat că patru pacienți răniți în incendiul din clubul Colectiv, internați la Spitalul Militar ''Reine Astrid'' din Bruxelles, au fost externați. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul MS, decizia a fost luată în urma evenimentelor de marți din capitala Belgiei, dar și a faptului că starea pacienților este favorabilă, aceștia neprezentând urgențe. Ministerul Sănătății a fost informat marți de către Ministerul Afacerilor Externe despre decizia de externare a patru pacienți din grupul Colectiv — Belgia, care erau internați la Spitalul Militar ''Reine Astrid'', precizează MS. "Ministerul Sănătății colaborează în continuare cu Ministerul Afacerilor Externe cu privire la această situație și va reveni cu informații suplimentare", se arată în comunicat.

Raluca Chiţiga, Ciocăneli Silviu Mihail, Oana Rotariu şi Marius Frăţoaică au fost externaţi marţi din Spitalul Militar 'Regina Astrid".

O rudă a unuia dintre cei internaţi, a declarat pentru Mediafax, că mai multe ambulanţe staţionează în faţa spitalului, pregătite să ia pacienţii si să-i transporte la un hotel.

Tinerii vor fi aduşi în România în zilele care urmează. Cei patru tineri făceau recuperare în spitalul belgian, fiind aduşi aici de la alte spitale din Europa.

"Este perfect normal ce au făcut medicii de acolo, este o siutaţie de aşa natură în care trebuiau să facă acest lucru. Atâta timp cât pacienţii din România nu aveau viaţa pusă în pericol şi se aflau pentru recuperare acolo, este firesc să se întămple aşa" a declarat Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne pentru MEDIAFAX.

În Spitalul Militar 'Regina Astrid" rămân internaţi Bogdan Moleşag şi Pavlos Popovici.

Silviu Ciocăneli, unul dintre tinerii răniţi la Colectiv internaţi la spitalul belgian, a fost externat în cursul zilei de marţi, pentru a face loc răniţilor din atentatele care au avut loc la Bruxelles, şi dus la hotel cu ambulanţa, a declarat un membru al familiei unuia dintre tinerii internaţi.

"Este perfect normal ce au făcut medicii de acolo, este o siutaţie de aşa natură în care trebuiau să facă acest lucru. Atâta timp cât pacienţii din România nu aveau viaţa pusă în pericol şi se aflau pentru recuperare acolo, este firesc să se întâmple aşa" a declarat Raed Arafat, secretarul de stat în MAI.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Spitalul Miliar 'Regina Astrid" sunt internate şase persoane: Raluca Chiţiga, Popovici Pavlos, Ciocăneli Silviu Mihail, Bogdan Moleşag, Oana Rotariu şi Marius Frăţoaică.

Etichete: Bruxelles, colectiv, rănit, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h