RAPORT FINAL: Avionul prăbușit în Ucraina a fost doborât de o rachetă ruseascăAvionul MH17, al companiei Malaysia Airlines, a fost doborât deasupra estului Ucrainei de o rachetă sol-aer de fabricație rusă, informează marți Biroul olandez pentru securitate în raportul său final privind tragedia aviatică din iulie 2014.

RAPORT FINAL: Avionul prabusit in Ucraina a fost doborat de o racheta ruseasca
RAPORT FINAL: Avionul prăbușit în Ucraina a fost doborât de o rachetă rusească
Foto: rt.com

Biroul, care nu are în atribuții să stabilească responsabilitatea pentru doborârea avionului, nu a specificat cine a lansat racheta.

Președintele biroului, Tjibbe Joustra, a declarat că racheta a lovit avionul Boeing 777 în partea stângă a cockpitului, fiind lansată dintr-o zonă de 320 kmp din estul Ucrainei, arată realitatea.net.

Potrivit raportului, Ucraina ar fi trebuit să închidă spațiul aerian deasupra zonei de conflict. În ziua doborârii avionului, 160 de aparate de zbor au survolat zona în care a fost lovit avionul Malaysia Airlines.

Un avion al Malaysia Airlines de linie de tip Boeing 777, pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, cu 298 de pasageri la bord, s-a prăbuşit, în iulie 2014, în Ucraina, aproape de graniţa cu Rusia. Toți pasagerii aeronavei au murit.

Etichete: avion prabușit Ucraina, malaysian airlines, Ucraina

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE