RAPORT GUVERN TRAGEDIA #COLECTIV: Ce măsuri de sprijin se vor lua pentru răniţii din #Colectiv"În urma incendiului din clubul Colectiv, 63 de persoane și-au pierdut viața, dintre care 27 în data de 30 octombrie, iar 147 de pacienți au fost internați, 43 au fost transferați în spitale din străinătate, iar 104 au rămas în 13 spitale din România'', precizează Guvernul într-un comunicat.

RAPORT GUVERN TRAGEDIA #COLECTIV: Ce masuri de sprijin se vor lua pentru ranitii din #Colectiv (Foto bucurestifm.ro)
RAPORT GUVERN TRAGEDIA #COLECTIV: Ce măsuri de sprijin se vor lua pentru răniţii din #Colectiv (Foto bucurestifm.ro)

La data de 8 februarie, 15 persoane rănite în clubul Colectiv se mai aflau internate în spital (14 în străinătate, un pacient în România) și trei pacienți efectuează tratamente în ambulatoriu. Pacienții externați din spitalele din România, care necesită sau care vor necesita, ulterior, tratamente de recuperare, inclusiv intervenții chirurgicale, sunt cuprinși în programe de recuperare, care se desfășoară în cursul anului 2016, în funcție de evoluția stării lor de sănătate. Pentru tratamentul pacientului critic care a suferit arsuri grave s-a alocat, în 2016, suma de 11 milioane de lei.

TRAGEDIA #COLECTIV. ISU şi Inspectoratul în Construcţii NU au verificat #Colectiv, în ultimii 5 ani

TRAGEDIA #COLECTIV. Expertiza tehnică realizată de un specialist în construcții, la cererea procurorilor de la Parchetul General, reliefează faptul că nu au fost identificate acte de control sau măsuri dispune din punct de vedere al respectării legislației nici din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București și nici din partea Inspectoratului de Stat în Construcții București la Club #Colectiv.

Guvernul amintește că, în 2015, a fost alocată suma de 26,3 milioane de lei pentru achiziționarea de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, necesare pacienților tratați în România.

Pentru decontarea transportului medical specializat, a serviciilor medicale, a contribuției personale pentru persoanele care au beneficiat de tratament în străinătate, Guvernul a creat cadrul legal și, în bugetul pentru 2016, a fost alocată suma de 90 de milioane de lei, cu această destinație, mai menționează sursa citată de Agerpres. 

De asemenea, pentru persoanele care i-au însoțit în spitalele din țară și străinătate pe răniții din Colectiv, precum și pentru familiile persoanelor care și-au pierdut viața, prin hotărâri ale Guvernului au fost stabilite măsuri pentru acordarea unor ajutoare urgență.

DOSARUL COLECTIV. Facturile arată că buretele din club era ieftin și de proastă calitate

DOSARUL COLECTIV. Noi dovezi privind neregulile grave în amenajarea clubului Colectiv. Buretele din interiorul clubului nu avea nicio caracteristică ignifugă şi era de opt ori mai ieftin decât modelele rezistente la foc, arată facturile depuse la dosar. Calitatea proastă a materialelor folosite la amenajarea clubului e confirmată şi într-un raport al expertizei realizate la cererea Parchetului General.

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a efectuat, până în prezent, plata ajutoarelor de urgență în sumă totală de 2.758.939 lei. De aceste ajutoare au beneficiat familiile persoanelor decedate — 48 de persoane au solicitat acest ajutor de urgență, în cursul anului 2015, precum și însoțitorii persoanelor rănite în clubul Colectiv.

Astfel, pentru însoțitorii răniților aflați în tratament în spitalele din România s-a plătit suma de 476.000 lei — pentru 76 de persoane, iar pentru însoțitorii persoanelor transferate pentru tratament în străinătate s-a achitat suma de 2.039.439 lei — pentru 36 de cazuri, precizează comunicatul.

Etichete: #Colectiv, masuri sprijin Guvern, raniti #Colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h