Raport OMS: Carnea procesată, "cancerigenă pentru oameni". Care sunt alimentele ce trebuie evitateCarnea roşie şi carnea procesată prezintă un risc ridicat pentru organismul uman potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Raport OMS: Carnea procesata, "cancerigena pentru oameni". Care sunt alimentele ce trebuie evitate
Raport OMS: Carnea procesată, "cancerigenă pentru oameni". Care sunt alimentele ce trebuie evitate
Foto: wall-street.ro

Potrivit raportului OMS, carnea procesată, precum salamul, cârnaţii, micii, carnea tocată, costiţa, şunca sau baconul intră în categoria "cancerigenă pentru oameni", cea mai ridicată treaptă de avertizare dintre cele cinci, alături de alcool şi ţigări.

Potrivit cercetătorilor, consumul a 50 de grame de carne procesată în fiecare zi creşte riscul de cancer la colon cu 18%.

Astfel, există deja dovezi solide că produsele din carne procesată, consumate chiar şi în cantităţi mici, ar creşte riscul de cancer la colon, scrie businessmagazin.ro.

În urma cercetărilor din laborator, experţii au constat că pigmentul care dă culoare cărnii roşii, hematina, ar afecta mucoasa intestinului uman. Un alt factor de risc în apariţia cancerului îl constituie metodele de conservare prin afumare, uscare sau saramură, sau prin adăugarea de conservanţi.

Deşi baconul este pe lista elementelor care ar creşte riscul de cancer la colon, precum tutunul sau azbestul, acesta nu are aceeaşi gravitate ca elementele prezentate anterior.

Mai mult pe businessmagazin.ro.

Etichete: cancer, cancerigen, carne

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h