Ministrul Sănătăţii, frustrat că nu are rezultatele anchetei în cazul bebeluşilor de la Marie CurieUPDATE Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, spune că se simte ''frustrat'' că nu are rezultate la ancheta desfășurată în cazul copiilor internați la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic. Ministrul urmează să se prezinte miercuri la Comisia de sănătate din Parlament unde a fost invitat să prezinte un raport privind situaţia copiilor din judeţele Argeş şi Dolj internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Capitală. 

Raport privind situatia bebelusilor de la Marie Curie, prezentat miercuri in Parlament (Foto libertatea.ro)
Raport privind situaţia bebeluşilor de la Marie Curie, prezentat miercuri în Parlament (Foto libertatea.ro)

UPDATE "Sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă extraordinară, dar nu oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea și asta este realitatea. Ancheta s-a desfășurat în conformitate cu procedurile standard existente. Am făcut apel și la colegii din Europa și vom da mult mai multe detalii după audierea de la Parlament. Părinții au mare, mare încredere în medicii de aici; luptăm cu toții pentru copii", a spus ministrul, care s-a aflat în vizită la Spitalul ''Marie Curie'', miercuri. 


PSD pregăteşte moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii,în cazul bebeluşilor de la Marie Curie

PSD ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, ca urmare a felului "groaznic" în care a fost gestionată criza bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la Spitalul Marie Curie, susţin surse politice, citate de România TV.

Potrivit unui comunicat al comisiei de sănătate din Parlament, la intalnire sunt invitati sa participe, alaturi de ministru, si specialisti implicati in diagnosticul si terapia cazurilor mai sus mentionate de la Spitalul "Marie Curie", precum si cei implicati in gestionarea problemei de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii.

Premierul Cioloş, despre cazul bebeluşilor de la Marie Curie: Sigur, pot să cadă capete

Premierul Dacian Cioloş a afirmat marți că o eventuală demitere a ministrului Sănătății, Patriciu Achimaş Cadariu, pentru felul în care a gestionat situația bebeluşilor internați la Spitalul Marie Curie nu ar ameliora lucrurile şi că aşteaptă rezultatele investigațiilor în acest caz. Marți după-amiază s-a înregistrat al treilea deces al Spitalul Marie Curie.

Ministrul Sanatatii a fost prezent si luni in Parlament, la dezbaterea "Ora Guvernului", unde a precizat ca ultimul raport pe care il are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic de la "Marie Curie" a pus in evidenta trei cazuri cu infectii cu E coli si mai multe cazuri cu diversi virusi.

Ministrul Sanatatii declarase marti ca a fost in contact "continuu" cu specialisti din strainatate privind situatia copiilor cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul "Marie Curie".

Trei bebelusi au murit in urma infectiilor digestive grave, trei sunt in stare grava

Sapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt in continuare internati la Spitalul 'Marie Curie', trei dintre acestia in stare grava pe sectia de Terapie Intensiva, iar patru la Nefrologie, prezentand o stare buna, a declarat miercuri pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Denis Stanescu.

Potrivit acesteia, cei trei copii internati la Terapie Intensiva sunt urmariti indeaproape si nu necesita ventilatie mecanica. Toti trei sunt pe dializa peritoneala. Ceilalti patru copii cu sindrom hemolitic-uremic se afla internati la sectia de Nefrologie, trei fiind dializati, a spus medicul, citat de Hotnews. Doi copii au fost externati marti.

Corpul de Control al premierului a demarat verificări în cazul bebelușilor de la Marie Curie

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș a verificat marți cum sunt tratați bebelușii din Argeș, la spitalul Marie Curie din Capitală, precum și felul în care este investigată cauza îmbolnăvirii lor.

Etichete: bebelusi marie curie, ecoli, ministrul Sănătăţii, raport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h