Raport despre Roșia Montană, ținut SECRET de Ministerul Culturii. Ministerul, dat în judecatăArhitectul Șerban Cantacuzino a povestit în cadrul unei conferințe de presă despre Roșia Montană ce a avut loc luni, că Ministerul Culturii deține un raport arheologic despre Masivul Cârnic, realizat de trei profesori universitari de la Universitățile din Oxford și Leicester. Serban Cantacuzino, președintele fundației Pro Patrimonio, a plătit pentru acest raport cu 10.000 de lire sterline, însă nu l-a văzut niciodată, acesta fiind ținut secret de ministrul Culturii. Raportul a fost realizat în 2010, în perioada în care ministru al Culturii era Kelemen Hunor.

Raportul despre Rosia Montana pe care Ministerul Culturii il tine SECRET
Raportul despre Roșia Montană pe care Ministerul Culturii îl ține SECRET
Foto: www.urmatorulpas.com

Update: Kelemen Hunor, fostul ministru al Culturii, recunoaște că a plecat acasă cu raportul arheologic despre Roșia Montana.

Șerban Cantacuzino a povestit că a purtat o discuție cu reprezentanții ministerului la acea perioadă, aceștia spunându-i că realizează cât de important este un raport arheologic despre Masivul Cârnic, pentru dosarul d clasare în lista UNESCO, dar că nu au bani pentru a-l plăti. Așa că Șerban Cantacuzino, prin fundația Pro Patrimoniu al cărui președinte este, a hotărât să plătească 10.000 de lire sterline pentru raport. 

Citește și Lista MINCIUNILOR despre Roșia Montană, spuse de ministrul Culturii, Daniel Barbu, expusă de ONG-uri 

Ministerul Culturii a dat bani doar pentru deplasarea celor trei profesori universitari și pentru diurnă.

"După ce raportul a fost terminat, nu am primit nici măcar o copie a acestuia", a declarat Șerban Cantacuzino.

Experții au spus că au semnat o clauza de confidențialitate cu Ministerul Culturii, astfel că nu pot să divulge concluziile raportului, a mai completat Cantacuzino, deși banii au fost plătiți de către Pro Patrimoniu direct către firma profesorilor arheologi.

Pro Patrimoniu a dat în judecată Ministerul Culturii și firma profesorilor arheologi acum șase luni, invocând legea 52/2003, a transparenței, pentru că raportul este dat dispărut.

"Probabil acel raport conține date care spun că patrimoniul de la Roșia Montană nu are cum să fie distrus, cât de important este, altfel nu-mi explic de ce l-ar ține ascuns",  a completat Șerban Cantacuzino. 

Când Șerban Cantacuzino a trimis o solicitarea ministerului pentru a-i furniza raportul de expertiză despre Masivul Cârnic, ministerul a spus că nu are cunoștință de existența raportului, nu deține și nici nu a deținut raportul.

Documentele care dovedesc existența raportului de expertiză asupra semnificației sitului Roșia Montană: AICI -Ordin emis de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și AICI - notă emisă de consilierul personal al ministrului către ministrul Culturii Kelemen Hunor referitoare la vizita specialiștilor de la Universitatea Oxford în vederea întocmirii raportului.

 

Etichete: Ministerul Culturii, rosia montana, serban cantacuzino

0/5 COMENTARII
amalia
26 sep 00:34
+0
VOTURI
-0
mai citeste odata; in articol zice ca au clauza de confidentialitate cu ministerul ...
Juliana
25 sep 21:39
+0
VOTURI
-0
Ok..nu e greu sa faci rost de o copie a acestui raport, de la Oxford..sau de unde o mai fi fost cei trei profesori...Deci...unde e problema? Contactati profesorii!!!
vor einigen Sekunden · Gefällt mir
Traian S.
25 sep 14:52
+0
VOTURI
-0
Este posibil asa ceva?????, la ce va-ti gindit doua zeci de ani, nemernici incompetenti, ca ungurii nu stiu ce fac, mizerabili de politicieni marunti cu interese personale ,nici un leu pentru tara, totul pentru tine excroc de rind, numai aici toti oameni fara cultura si scoala conduc destine ale oamenilor si a tarii asteia care se pare ca nu mai are multe de spus. Ati fost platiti pentru asta din buzunarul fiecaruia,ce facetii???
@Diana
25 sep 14:03
+0
VOTURI
-0
"Poate îl voi publica, la un moment dat" - spune Kelemen - See more at: http://www.b365.ro/kelemen-hunor-recunoaste-ca-a-plecat-acasa-cu-raportul-arheologic-despre-rosia-montana_195017.html#sthash.O2XRyIN6.dpuf
Diana
24 sep 17:04
+0
VOTURI
-0
mi-e putin neclar, documentele indicate ca justificative pentru existenta raportului sunt ordinele care atesta ca VOR VENI specialistii si ca s-au aprobat cheltuieli aferente etc.
Nu e niciun document care justifica faptul ca acest raport S-A EFECTUAT si s-a livrat catre Ministerul Culturii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE