RAPORTUL INSEMEX la Clubul #Colectiv: Buretele de pe tavan NU era îmbibat cu substanţe inflamabileRaportul realizat de Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) arată că buretele de pe tavanul şi stâlpii din Clubul Colectiv NU era îmbibat cu substanţe inflamabile, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public. Potrivit expertizei judiciare, în urma unui experiment făcut în condiţii similare celor din club, focul s-a propagat la fel de repede ca în seara tragediei, adică puţin peste un minut. 

RAPORTUL INSEMEX la Clubul #Colectiv: Buretele de pe tavan NU era imbibat cu substante inflamabile (Foto striblea.ro)
RAPORTUL INSEMEX la Clubul #Colectiv: Buretele de pe tavan NU era îmbibat cu substanţe inflamabile (Foto striblea.ro)

Conform raportului realizat de Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, buretele cu care era căptuşit tavanul Clubului Colectiv, precum şi stâlpii din interior NU era îmbibat cu subtanţe inflamabile. 

Potrivit documentului care numără 400 de pagini, experimentele efectuate în cadrul anchetei arată că viteza de propagare a flăcărilor a fost aproape aceeaşi ca durată ca şi în cazul incendiului din club. Camerele de supraveghere demonstrează că incendiul s-a propagat într-un interval de un minut şi 19 secunde.

Conform unor surse judiciare citate de Realitatea TV, ancheta în cazul Club Colectiv ar putea fi finalizată la sfârşitul lunii februarie. 

Specialiștii INSEMEX Petroșani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015.

Cei doi pompieri din dosarul Colectiv, plasați în arest la domiciliu. Decizia nu e definitivă 

INCENDIU COLECTIV. Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare ''la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv'. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia.

INCENDIU COLECTIV. Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv.

TRAGEDIA COLECTIV.16 răniţi din club, încă internaţi în spitale, la aproape trei luni de la incendiu

16 persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, din Bucureşti, pe data de 30 octombrie 2015, se află în continuare internate în spitale din ţară şi din străinătate. Alte 63 de persoane şi-au pierdut viaţa, de atunci până în prezent.

Etichete: burete, colectiv, incendiu, raport INSEMEX, substante inflamabile

0/1 COMENTARII
ilie
27 ian 11:02
+0
VOTURI
-0
"A trebuit sa moara oameni ca sa schimbam Guvernul asta". Mai e vreun dubiu de ce s-a intamplat?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE