Raportul Jandarmeriei privind incidentele de la manifestaţia unioniştilor a ajuns la MAIRaportul Jandarmeriei despre incidentele care au avut loc la manifestaţia organizată de unionişti sâmbătă, în Piaţa Victoriei, în urma cărora au fost ridicaţi cinci participanţi, iar patru dintre ei au fost amendaţi pentru instigare la tulburarea adunării publice a ajuns la ministrul Afacerilor Interne, care va prezenta luni concluziile acestuia.

Proteste Universitate
Proteste Universitate
Foto: Vlad Cîrstea

Şeful Jandarmeriei Române a trimis la Ministerul Afacerilor Interne raportul despre incidentele de la manifestaţia din Piaţa Victoriei, raport care fusese cerut sâmbătă de ministrul Dragoş Tudorache.

Ministrul Dragoş Tudorache spunea că nu va ezita să ia măsuri în situaţia în care au fost abuzuri în timpul intervenţiei jandarmilor. La ora 15.00, Tudorache are programată o conferinţă de presă.

La marşul organizat sâmbătă de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, pe traseul Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Română, Piaţa Victoriei, au participat aproximativ 2.500 de oameni.

Incidentele din Piaţa Victoriei au izbucnit în momentul în care manifestanţii au vrut să intre pe Calea Victoriei. Nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi că îşi continue marşul, unii dintre protestatari s-au îmbâncit cu jandarmii. Cinci dintre manifestanţi au fost scoşi de jandarmi din mulţime şi duşi la secţia de poliţie pentru a fi legitimaţi, ulterior patru dintre aceştia fiind amendaţi cu câte 3.000 de lei pentru instigarea prin orice mijloace, cu intenţia de tulburare a adunării publice, printre aceştia fiind şi George Simion, liderul manifestanţilor unionişti.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru News.ro, că manifestanţii au fost opriţi să intre pe Calea Victoriei pentru că nu aveau autorizaţie să meargă pe acel traseu până în Piaţa Universităţii. El a precizat că în autorizaţia pentru manifestaţie, traseul marşului era din zona Unirii, Hanul lui Manuc, spre Piaţa Universităţii, Piaţa Română, Piaţa Victoriei, fără revenire în Piaţa Universităţii.

Manifestaţia pentru care Platforma Unionistă "Acţiunea 2012" avea autorizaţie s-a încheiat la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, iar de acolo unii dintre participanţi, la îndemnul lui George Simion, au mers la fântâna de la Piaţa Universităţii, unde au continuat protestele.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, aproximativ 100 de oameni au dormit în corturi amplasate în jurul fântânii de la Universitate. Duminică, George Simion s-a întâlnit cu conducerile partidelor PMP, ALDE, PSD, USR şi PRU, la finalul cărora manifestanţii unuionişti au încheiat manifestaţia de la Universitate, după 24 de ore de protest.

Deşi liderul unioniştilor, George Simion, anunţa că o nouă manifestaţie va avea loc duminică, la ora 16.00, de la ora 17.00 manifestanţii unionişti şi-au strâns corturile şi au plecat de la Universitate. Două ore mai târziu, şi George Simion anunţa că protestul de la Universitate s-a încheiat, după ce a primit asigurări de la toate partidele, mai puţin PNL, că "atâta timp cât există o majoritate pe ambele maluri ale Prutului, vor iniţia o declaraţie de unire în Parlament".

Etichete: MAI, manifestaţia unioniştilor, protest unionisti, Raportul Jandarmeriei, unionisti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE