Răspuns scandalos trimis de Poliţia Locală Sector 1, după semnalarea abuzurilor din adăpostul OdăiVier Pfoten România a făcut o sesizare către Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1, precizând că în adăpostul public Odăi din Sectorul 1, persoanele care vor să adopte un câine nu au voie să intre în adăpost, ci trebuie să spună ce fel de câine vor (mic, alb, etc.), iar medicul veterinar le alege patrupedul, în funcţie de cerinţele lor. În urma acestei sesizări, Poliția Locală Sector 1 a transmis organizaţiei un răspuns scandalos, precizând că adăpostul "nu este loc de pelerinaj".

"La sesizarea VIER PFOTEN privind situația scandaloasă de la adăpostul public Odăi din Sectorul 1, unde accesul este complet interzis celor care vor să adopte un câine, Poliția Locală Sector 1 oferă un răspuns demn de un șef de tarla: «Vă precizăm că acest adăpost nu este loc de pelerinaj». Ne întrebăm dacă funcționarul care a răspuns la sesizare înțelege noțiunea de serviciu public, susținut din banii contribuabililor și pus în serviciul acestora", anunţă reprezentanţii Vier Pfoten România, pe pagina de Facebook.

În răspunsul trimis Vier Pfoten de către Serviciul Poliţia Animalelor, din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, se precizează că persoanele care vor să adopte un câine pot merge în cadrul adăpostului din Şos. Odăi, unde pot afla informaţiile necesare privind adopţia unui câine, însă, reprezentanţii instituţiei anunţă că adăpostul "nu este loc de pelerinaj". De asemenea, aceştia precizează că toate controalele efectuate de instituţiile abilitate nu au scos la iveală nereguli.

"Accesul cetăţenilor în Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară a Animalelor, situat în Şos. Odăi nr. 3-5, Sector 1 nu este interzis. Orice persoană care doreşte să adopte un câine cazat în cadrul adăpostului este aşteptată de luni până vineri între orele 10.00-14.00, unde angajaţii centrului le vor oferi toate informaţiile necesare alegerii unui câine care să corespundă cerinţelor dorite. Faţă de solicitarea dumneavoastră vă putem preciza faptul că acest adăpost nu este un loc de pelerinaj, ci un spaţiu în care sunt întreţinuţi, conform normelor legale existente la nivelul României, câini fără stăpân pentru care încercăm să le găsim proprietari. Periodic adăpostul este verificat de către reprezentanţii instituţiilor abilitate, respectiv Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, care întocmesc acte de constatare oficiale. Menţionăm că la niciunul dintre controalele efectuate nu au fost constatate încălcări ale normelor legale privind adăpostirea şi protecţia animalelor", se precizează în răspunsul semnat de Andrei Mihail, directorul general ala Poliţiei Locale a Sectorului 1, şi Voican Oana Maria, şefa Serviciului Poliţia Animalelor.

La 17 octombrie, Vier Pfoten România anunţa că a primit o filmare cu camera ascunsă, care arată că persoanele care vor să adopte un câine din Adăpostul public Odăi, al Primăriei Sectorului 1, nu au voie să intre în adăpost, iar câinii nu pot fi aleși decât prin intermediul medicului veterinar.

Click pe imagine pentru rezoluţie maximă

Etichete: adăpost câini, Poliţia Locală Sector 1, realitatea, Sectorul 1, vier pfoten

0/7 COMENTARII
Andrei
05 Mar 21:43
+0
VOTURI
-0
Un filmulet interesant despre acelasi adapost poate fi vizionat aici: http://www.youtube.com/watch?v=2dH0yKKQdn8
ada
09 Nov 08:59
+0
VOTURI
-0
la adapostul odai e un aparat de facut radiografii care nu a fost folosit de cand a fost cumparat. costa mii de euro asa cred. :)))
tot de odai apartin si 2 cabinete vet din cartierul pajura- la taxe si impozite si baneasa- str garlei unde intra in operatii si 2 insi care nu sunt doctori vet. :))
cabinetele din pajura si baneasa nu au autorizatie vet :))
gigi
07 Nov 19:22
+0
VOTURI
-0
ti-ai dreacului cu animalutele voastre. la eutanasiere si cu voi si cu potaile. javre ordinare!
2 paws bad, 4 paws good
07 Nov 18:53
+0
VOTURI
-0
Ce-i aia "vier PHoten"? Cine-i tembelul care-a scris enormitatea aia? E de la Politia Locala, sau asa a fost scris in plangere?

Organizatia oficiala este "vier PFoten".
Pulitia locala
07 Nov 18:20
+0
VOTURI
-0
PS. Voican Oana Maria aia este semnata cu bara. A semnat altcineva in locul ei.

Tanti, verifica-ti angajatii. Unul din ei te-a bagat in... cacao.
Pulitia locala
07 Nov 18:18
+0
VOTURI
-0
Cand ma duc sa-mi aleg un caine, prefer sa-l vad eu cu ochii mei, nu sa vina nea Gigi de la aprozar cu orice caine, sa mi-l arunce in plasa si sa-mi ceara banii pe el.
Si prefer sa ma miroasa si cainele, sa vad eu ca si cainele ma alege pe mine.

Nu cumpar cartofi.
CIA
07 Nov 17:38
+0
VOTURI
-0
Dana Mincu - director general in Primaria Municipiului Bucuresti impreuna cu fratele ei, Stefan Mincu - angajat la Autoritatea Rutiera Romana lucreaza pentru teroristii sirieni, gruparea Eduard Mansour care se ocupa cu traficul de armament.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE