Discuţii Ciprian Ciucu - Cătălin Predoiu pentru un tandem la Primăria Capitalei UPDATERămas fără susţinerea M10 în cursa pentru Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu a primit de la Cătălin Predoiu, noul candidat al PNL, propunerea de a candida în tandem: primar-viceprimar. Cei doi au avut discuţii pe această temă în cursul zilei de joi. Potrivit unor surse din PNL, Ciucu ar urma să deschidă lista de candidați ai PNL la CGMB. 

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu

UPDATE 16.00 Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că discuţiile purtate cu Ciprian Ciucu asupra programului de guvernare pentru Bucureşti au fost "fructuoase" şi că evoluează în direcţia anunţată - cu Ciucu viceprimar, în calitate de membru PNL:

''Cu domnul Ciucu am discutat astăzi, am avut o discuţie foarte bună. Am discutat chestiuni legate de programul de guvernare locală al Bucureştiului, despre preocupările domniei sale despre integritate, anticorupţie şi o infrastructură modernă. Sunt obiective pe care le avem şi noi în program şi de aceea discuţiile au fost extrem de fructuoase. Vom avansa în direcţia în care am anunţat-o, respectiv de a face un tandem, ca primar şi viceprimar, cu domnul Ciucu, în calitate de membru PNL, dar nu vreau să anticipez până când nu vom avea încheiate toate formalităţile."

Întrebat de ce nu validează, joi, lista consilierilor pentru Bucureşti, Predoiu a spus că una dintre doctrinele PNL care a funcţionat este ''pas cu pas''. ''Am avut succes cu ea şi o păstrăm în continuare'', a susţinut liderul liberal.

Întrebat despre o posibilă alianţă cu partidul lui Traian Băsescu, Predoiu a afirmat că a făcut un apel către votanţii dreptei pentru a da un vot util, adăugând că mesajul său se adesează "deocamdată, alegătorilor".

''Unificarea dreptei trebuie să vină în voturi în primul rând. Eu am făcu un apel şi reiau acest apel către toţi votanţi cu vederi de centru dreapta să unifice acest vot, să dea un vot util candidaţilor PNL şi atunci vedeţi că, în timp, istoria va uni aceste forţe care pot rămâne în formule politice independente, autonome. Ceea ce este important este să impunem un vot uitil, să oprim PSD să pună mâna pe administraţia Capitalei. (...)Mesajul meu este deocamdată către alegători numai", a răspuns Predoiu întrebat dacă va face o alianţă cu PMP, aşa cum afirmase anterior.

UPDATE 13.00  Ciprian Ciucu ar urma să deschidă lista de candidați ai PNL la funcția de consilier general la Primăria Capitalei în locul lui Marian Munteanu, validat inițial pe primul loc, au declarat joi, pentru Agerpres, surse din PNL.  Marian Munteanu și-a anunțat miercuri retragerea din poziția de candidat al PNL la Primăria Capitalei, automat acesta urmând să fie înlocuit și de pe lista de consilieri municipali, au precizat sursele citate.

Președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a anunțat, miercuri, că îl va invita pe Ciprian Ciucu, la o discuție despre "un tandem" pentru funcțiile de primar și viceprimar al Capitalei.

"Rămân atașat viziunii mele de a deschide partidul spre societatea civilă, de a ne uni forțele cu oameni tineri din societatea civilă, gata să-și asume misiunea grea și nobilă a politicii. În acest sens îi adresez lui Ciprian Ciucu invitația de a veni alături de mine și alături de noi. Mâine, după votul de încredere pe care sunt convins că liberalii mi-l vor acorda, îi voi face o invitație să discutăm împreună cum putem forma o echipă, un tandem pentru funcțiile de primar și viceprimar al Capitalei", a declarat Predoiu.

"Am luat act de propunea domnului Predoiu de a participa în tandem la aceste alegeri pentru București. Consider că este o bună oportunitate pentru ca principiile pentru care militez și viziunea mea să aibă o șansă reală de a devini realitate. Transparenta, anticorupția și eficiența investițiilor și a serviciilor publice vor fi mereu priorități pentru mine. Totul va depinde de discuțiile de mâine.", a răspuns Ciprian Ciucu pe Facebook.

Miercuri, după anunţul M10 de retragere a sprijinului pentru Ciprian Ciucu, un anunţ similar a fost făcut de Iniţiativa România.

"Inițiativa România a decis retragerea sprijinului pentru Ciprian Ciucu, fost candidat independent la Primăria București, având în vedere înscrierea acestuia în Partidul Național Liberal.

Vom continua să susținem strângerea de semnături pentru Nicușor Dan și candidatura acestuia la Primăria București, precum și a noilor partide din București care au anunțat că vor candida pentru CGMB și consiliile de sector, inclusiv Partidul M10.

Credem în continuare în necesitatea unității noilor partide și crearea unei platforme civico-politice care să prezinte un proiect și liste de candidați, alternativă la partidele mari. În ideea alianței, susținută de Inițiativa România, nu intra PSD, PNL și sateliții acestora", se arată într-un comunicat d epresă.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, cătălin predoiu, ciprian ciucu, Initiativa Romania, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE