Răsturnare de situaţie! Ce a decis CEDO în cazul Cathedral PlazaCurtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins ca inadmisibilă plângerea formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din București (ARCB) împotriva României în cazul clădirii Cathedral Plaza.

Cathedral Plaza
Cathedral Plaza
Foto: gandul.info

Potrivit deciziei din 6 decembrie, CEDO a hotarat că revin exclusiv Primăriei Municipiului București și instanțelor naționale sarcina finală de a rezolva situația clădirii prin soluționarea definitivă a cererii de regularizare administrativă, obiect al unui dosar aflat pe rol la Tribunalul București.

Din decizia CEDO reiese că procedurile judiciare interne privind regularizarea administrativă a clădirii Cathedral Plaza demarate de proprietarul Millennium au prioritate față de pretențiile de demolare formulate de ARCB.

Autoritățile române sunt obligate ca în soluționarea aspectelor legate de aceasta clădire să asigure un just echilibru între drepturile de care se bucură Millennium, în calitate de proprietar al unui imobil valorând peste 70 milioane euro și care are dreptul de a obține conform normelor interne regularizarea situației clădirii sale, pe de o parte, și între cele ale ARCB, pe de altă parte.

ARCB ceruse CEDO să sancționeze statul român pentru ineficiența procedurilor derulate și termenul nerezonabil în care acestea se desfășoară în privința desființării clădirii Cathedral Plaza.

Clădirea Cathedral Plaza din București este în centrul unei dispute între dezvoltator, Millenium Building Development, și ARCB, dispută care durează de mai bine de 15 ani și care a dus la înghețarea unui proiect imobiliar de amploare aflat chiar în centrul Capitalei.

Etichete: CAthedral Plaza, CEDO

0/2 COMENTARII
anca
22 dec 06:38
+0
VOTURI
-0
Pai dna Primar al Capitalei...cum o cheama ... blonda ...Firea Gabriela,...este nasa patronului societatii Millenium, asa ca se va rezolva FAVORABIL.
Guardian of Worlds
21 dec 11:04
+0
VOTURI
-0
DEMOLARE SI GATA! IAR JEGOSII DE LA MILLENIUM SA PLATEASCA DAUNE PANA LE-OR IESI OCHII DIN CAP!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE