Răsturnare de situaţie la Opera Naţională Bucureşti. Când se va termina scandalulMinistrul Culturii Vlad Alexandrescu a anunţat, marţi, pe Facebook, deblocarea conflictului care a afectat, în ultimele trei săptămâni, Opera Naţională Bucureşti. Surse din cadrul ONB au declarat că soluţia de compromis găsită de Alexandrescu este repunerea în funcţia de director general interimar a lui George Călin, care fusese înlăturat în urmă cu câteva săptămâni, ca urmare a unui raport al Curţii de Conturi care a scos la iveală o serie de nereguli.

Rasturnare de situatie la Opera Romana
Răsturnare de situaţie la Opera Română

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a anunţat, marţi, deblocarea conflictului care a afectat, în ultimele trei săptămâni, Opera Naţională Bucureşti, conflict care a culminat cu anularea unor producţii, dar şi a Galei Internaţionale a Dansului, fără a preciza, însă, soluţia identificată împreună cu toţi cei implicaţi: dirijorii Tiberiu Soare şi Vlad Conta, care asigură conducerea ONB şi balerinul Johan Kobborg, cel care a coordonat, înainte de demisiona, activitatea corpului de balet.

"În ultimele zile am purtat o serie de discuţii în vederea găsirii unui consens privind managementul Operei Naţionale Bucureşti. În cursul discuţiilor de azi, 19 aprilie, purtate la Ministerul Culturii, s-a ajuns la o soluţie agreată de toate părţile implicate. În cursul zilei de mâine, 20 aprilie, voi avea avea o întâlnire la sediul Operei cu angajaţii instituţiei pentru a prezenta soluţia agreată la care s-a ajuns în urma discuţiilor recente", a anunţat, pe contul de Facebook, ministru Culturii Vlad Alexandrescu.

Surse din cadrul Operei Naţionale Bucureşti susţin că au primit informaţia că soluţia de compromis este repunerea în funcţie a lui George Călin, şi, implicit, a lui Johan Kobborg, care îşi dăduse demisia după numirea la conducerea interimară a Operei a lui Vlad Conta, director general, şi Tiberiu Soare, adjunct. Sursele citate au precizat pentru RomaniaTV.net că au informaţii potrivit cărora Johan Kobborg, deşi îşi anunţase plecarea de la ONB, a continuat să facă presiuni la ministrul Culturii pentru repunerea în funcţii de conducere a lui George Călin şi a echipei sale, potrivit romaniatv.net.

Miercuri, la ora 15.00, tot colectivul ONB a fost convocat în Sala Mare pentru o discuţie cu conucerea şi cu ministrul Culturii.

În ultimele două săptămâni, Opera Naţională Bucureşti a fost scena unor conflicte deschise între noua conducere, dirijorii Vlad Conta şi Tiberiu Soare, şi balerinul Johan Kobborg, care avea atribuţii de coordonare a Companiei de balet. Proaspăt numit în funcţia de director interimar al ONB, Tiberiu Soare a decis să şteargă numele lui Kobborg de pe site-ul instituţiei, acolo unde era menţionat ca director al Corpului de balet, motivând că o asemenea funcţie nu există în organigramă. Reacţia lui Kobborg a fost de a-şi anunţa plecarea definitivă de la ONB, dacă nu va fi repus în funcţie, iar, după mai multe discuţii director general interimar a fost numit Vlad Conta, Tiberiu Soare fiind retrogradat ca adjunct. Nici această soluţie nu a fost agreată de Johan Kobborg, care a înaintat ministrului Culturii o scrisoare prin care îşi anunţa retragerea de la ONB. Odată cu el, balerina Alina Cojocaru, iubita danezului, a anunţat că nici ea nu va mai apărea în spectacolul "Manon", iar balerinii străini angajaţi la Opera Naţională Bucureşti au organizat chiar un pichet în semn de susţinere pentru Johan Koborg, în timp ce angajaţii români ai operei au ieşit şi ei în faţa instituţiei pentru a-şi manifesta sprijinul pentru echipa de conducere Conta - Soare.

Etichete: ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, opera romana, scandal opera, Vlad Alexandrescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE