RATB a fost AMENDATĂ de ANPC, pentru condiții de transport improprii, neigieniceBucureștenii sunt nemulțumiți de serviciile oferite de Regia Autonomă de Transport București, pe bună dreptate, dacă e să luăm în considerare amenda aplicată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. 

RATB a scos din circulatie peste 100 de mijloace de transport
RATB a scos din circulație peste 100 de mijloace de transport

Iată comunicatul transmis de ANPC redacției B365.ro: 

"RATB, amendat cu 150.000 lei de ANPC

Astazi, 17 iulie 2015, comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Municipiului Bucuresti au demarat un control tematic pentru verificarea conditiilor de transport public. Au fost descoperite incalcari grave ale prevederilor legale privind asigurarea conditiilor de transport public.

Au fost verificate 6 depouri de autobuze, troleibuze si tramvaie din Capitala, la plecarea in curse a acestora. Au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 150.000 lei si oprire temporara de a fi utilizate in transportul public a mijloacelor de transport care nu asigura conditiile de siguranta si igiena corespunzatoare pana la remedierea deficientelor. Controalele vor continua si in urmatoarea perioada.

Principalele abateri constatate:

Conditii de transport improprii, neigienice
Sparturi ale placilor de melamina din interiorul vagonului in dreptul scaunelor, care pot pune in pericol viata si siguranta consumatorilor
Pavimente patate, pline de grasimi si praf
Podele exfoliate cu risc mare de accidentare a consumatorilor
Tapiserii neigienizate si rupte, pline de grasimi si resturi de mancare
Lipsa aerului conditionat sau aerul conditionat era nefunctional
Protectiile barelor de sustinere deteriorate
Geamuri murdare si pline de calcar
Lipsa neoanelor pentru iluminat interior
Anvelope uzate sub limita admisa de 4 mm
Lipsa ciocanelor de spart geamuri in caz de pericol
Lipsa verificarii periodice a extictoarelor cu care sunt echipate mijloacele de transport
Lipsa unui regulament de aplicare a normelor de igiena pentru transportul de persoane
Neefectuarea dezinsectiilor si dezinfectarea elementelor cu care intra in contact direct consumatorul"

Citește și RATB a scos din circulație peste 100 de mijloace de transport 

Etichete: amendă, anpt, condiţii, RATB, realitatea, transport în comun

0/7 COMENTARII
INSECTICIDUL
17 iul 20:51
+0
VOTURI
-0
RATB = closet infect pe roti
Alla
17 iul 17:47
+0
VOTURI
-0
Un aspect pe care vad ca nu l-a sesizat nimeni, nici la Protectia Consumatorului, nici la comentarii, este faptul ca nu se pot face reclamatii telefonice la RATB, ci numai online sau in scris. La reclamatiile online se cer scandalos de multe date personale, in mod nejustificat, ceea ce ii face pe multi sa renunte a mai reclama. Si mai cred ca, pe langa Protectia Consumatorului, ar trebui sa intre pe fir SANEPID-ul (sau cum s-o chema acum), atat e jegul de mare. Autobuzele nu au fost spalate de cand s-au dat in functiune, iarna iti strici ochii daca vrei sa citesti la lumina chioara a neoanelor din 3 in 3 s.a.m.d. Focar de infectie si pericol pentru sanatate.
Lucia
17 iul 17:44
+0
VOTURI
-0
Urgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: lucimandx@gmail.com
Lucia
17 iul 17:40
+0
VOTURI
-0
Urgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: lucimandx@gmail.com
Ionut
17 iul 17:32
+0
VOTURI
-0
Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: bozdoc_ionutz@yahoo.com
313 B-67-GEV
17 iul 16:55
+0
VOTURI
-0
Azi, 17 iulie 2015, cam pe la ora 15:45, in statia de langa capatul traseului 133, sub noul pod, a trecut un autobuz 313 cu aerul conditionat oprit.
Numar inmatriculare B-67-GEV sau ceva asemanator, ca nu-l mai tin minte.

Asta asa, ca se lauda RATB ca toate autobuzele dotate cu AC vor merge pe traseu cu el pornit...
ghilotina
17 iul 15:58
+0
VOTURI
-0
RATB = UN JEG INFECT, iar calatori nu au alte alternative civilizate in trasportul de suprafata pentru este monopol siASA-ZISU PRIMARU OPRESCU FACE LABA CU DOUA MIINI SA AJUNGA LA PLACERE MAXIMA CACI II PLACE PULIMEA SI PIZDIMEA CARE L-A VOTAT.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE