RATB a ieftinit abonamentele de o zi, achiziţionate prin SMSÎncepând cu data de 2 iunie 2014, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a redus preţul abonamentelor de o zi, achiziţionate prin SMS.

Potrivit reprezentanţilor Regiei, dacă până acum un abonament pentru toate liniile urbane valabile o zi, achiziţionat prin SMS la 7456, costa 1.75 euro + TVA, începând cu data de 2 iunie 2014, acelaşi abonament costă 1.6 euro + TVA, echivalentul a 8,8 lei cu TVA inclus, calculat la cursul valutar mediu din mai 2014, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul RATB. Serviciul este disponibil clienţilor Orange, Vodafone şi Digi Mobil, prin trimiterea unui SMS cu textul "A" la numărul 7456. Pentru abonaţii Orange, SMS-ul de comandă are un cost de 0,05 euro+TVA, astfel că, preţul total al abonamentelor pentru o zi achiziţionate prin SMS la 7456 este de 1,65 euro+TVA.

Click pe imagine pentru mărire

Contravaloarea titlului de călătorie achiziţionat va apărea în următoarea factură telefonică, în cazul în care plata a fost facută de pe un telefon cu abonament sau va fi scăzută din creditul iniţial, dacă plata a fost efectuată de pe un telefon cu cartela telefonică prepay. Abonamentul prin SMS este valabil pe toate liniile RATB, pentru ziua în curs, până la ora 24:00. Serviciul a fost implementat de RATB în aprilie 2012.

În caz de verificare, trebuie să prezentaţi controlorului SMS-ul primit de la numarul 7456 cu codul unic. Nu este permisă trimiterea SMS-ului de confirmare a plăţii către un alt telefon. De altfel, controlorul are posibilitatea să introducă în sistemul centralizat al RATB codul de verificare prezentat călător şi să trimită un nou SMS către telefonul dumneavoastră. Sunteţi obligaţi să prezentaţi controlorului şi acest al doilea SMS primit.

Există posibilitatea achitării călătoriilor pentru mai multe persoane de pe acelasi telefon. Pentru aceasta va trebui să fie trimis câte un SMS de comandă pentru fiecare călător în parte şi să se primească câte un SMS de răspuns cu câte un cod unic pentru fiecare. Dacă plata se va face utilizând acelaşi telefon mobil, atunci persoanele respective trebuie să stea împreună pe întreaga durată a călătoriei. Dacă una dintre persoane îşi întrerupe călătoria, atunci celelalte persoane trebuie să păstreze cu ei telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS (telefon care conţine codurile alocate abonamentelor) pe întreaga durată a călătoriei.

Singura dovadă a plăţii prin SMS a călătoriei este SMS-ul de răspuns cu codul unic de verificare.

La centrele de încărcare şi emitere carduri RATB, abonamentele de o zi costă 8 lei, dacă aveţi un card Activ, însă pot fi mai scumpe decât cele achiziţionate prin SMS, dacă nu aveţi un card Activ. Astfel, dacă optaţi pentru încărcarea unui abonament de o zi valabil pe toate liniile RATB pe un card Multiplu, care nu poate fi reîncărcat, veţi plăti 9,6 lei, din care 1,6 lei reprezintă preţul cardului, iar dacă nu aveţi un card Activ şi optaţi pentru încărcarea unui abonament de o zi pe un card nenominal veţi achita 11,7 lei, din care 3,7 lei reprezintă preţul cardului. În schimb, cei care deţin carduri Active nominale sau nenominale şi reîncarcă aceste carduri la centrele RATB, plătesc 8 lei pentru un abonament pentru o zi valabil pe toate liniile urbane.

Etichete: abonament ratb, abonament sms ratb, card ACTIV, ieftinire, metoda plata calatorie RATB, pret abonament ratb, pret calatorie ratb, RATB, SMS

0/1 COMENTARII
Reatebe
06 iun 20:30
+0
VOTURI
-0
„Abonamentul prin SMS este valabil pe toate liniile RATB, pentru ziua în curs, până la ora 24:00.”

De ce nu e valabil acest abonament timp de 24 de ore? Adică să fie valabil până a doua zi la ora 16:59 dacă a fost cumpărat la ora 17:00.
Așa cum e acum, dacă SMS-ul a fost trimis la ora 17, atunci mai e valabil doar 7 ore, spre deosebire de un SMS trimis la ora 2 dimineața, să zicem, care e valabil 22 de ore...

Nu e un pic discriminatoriu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE