Anunț surprinzător de la RATB: a suspendat abonamentele de o zi prin SMSRegia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a suspendat abonamentele de o zi prin SMS, începând cu data de 1 ianuarie 2015.

Bucureştenii nu mai pot plăti abonamentele de o zi prin SMS, după ce RATB a luat decizia de a suspenda temporar plata titlurilor de călătorie de tip abonament de 1 zi prin SMS. Măsura a fost pusă în aplicare începând cu data de 1 ianuarie 2015 şi în prezent nu se ştie când va fi repus în funcţiune acest serviciu.

Serviciul de plată a titlurilor de călătorie de tip abonament de 1 zi prin SMS a fost implementat pe 26 aprilie 2012. Astfel, printr-un singur SMS la numărul 7456 călătorii puteau achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban, siguranţa plăţii prin SMS fiind garantată de platforma de operare, care era prevăzută cu un mecanism antifraudă. Călătorii aveau obligaţia să păstreze SMS-ul pe telefonul mobil pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului.

Pentru a beneficia de acest abonament, călătorii trebuiau să trimită un SMS, cu textul A, la numărul 7456, înainte de a urca în vehiculele RATB. După câteva secunde aceştia primeau un mesaj cu codul care confirma efectuarea tranzacţiei. Deşi achiziţionarea abonamentului de 1 zi prin SMS trebuia făcută înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, mulţi călători apelau la acest serviciu doar atunci când îi vedeau pe controlorii RATB în mijloacele de transport în comun.

Conform reprezentanților RATB, serviciul a prins mai bine la călătorii tineri, obișnuiți să utilizeze tehnologii noi.

Iniţial, preţul abonamentului de o zi prin SMS era de 1,75 euro+TVA, respectiv 9,6 lei (TVA inclus). Începând cu data de 2 iunie 2014, abonamentul de 1 zi prin SMS s-a ieftinit până la 1,6 euro + TVA, echivalentul a 8,8 lei cu TVA inclus, calculat la cursul valutar mediu din mai 2014. Pentru abonaţii Orange, SMS-ul de comandă avea un cost de 0,05 euro+TVA, astfel că, preţul total al abonamentelor pentru o zi achiziţionate prin SMS la 7456 ajungea la 1,65 euro+TVA.

Contravaloarea titlului de călătorie achiziţionat apărea în următoarea factură telefonică, în cazul în care plata era facută de pe un telefon cu abonament sau era scăzută din creditul iniţial, dacă plata era efectuată de pe un telefon cu cartela telefonică prepay.

Acest serviciu includea şi posibilitatea achitării călătoriilor pentru mai multe persoane de pe acelasi telefon. Pentru această facilitate călătorii trebuiau să trimită câte un SMS de comandă pentru fiecare persoană în parte şi să se obţină câte un SMS de răspuns cu câte un cod unic pentru fiecare. Mai multe detalii aici.

La centrele de încărcare şi emitere carduri RATB, abonamentele de o zi costă 8 lei, dacă aveţi un card Activ, însă sunt mai scumpe decât cele achiziţionate prin SMS, dacă nu aveţi un card Activ. Astfel, dacă optaţi pentru încărcarea unui abonament de o zi valabil pe toate liniile RATB pe un card Multiplu, care nu poate fi reîncărcat, veţi plăti 9,6 lei, din care 1,6 lei reprezintă preţul cardului, iar dacă nu aveţi un card Activ şi optaţi pentru încărcarea unui abonament de o zi pe un card nenominal veţi achita 11,7 lei, din care 3,7 lei reprezintă preţul cardului. În schimb, cei care deţin carduri Active nominale sau nenominale şi reîncarcă aceste carduri la centrele RATB, plătesc 8 lei pentru un abonament pentru o zi valabil pe toate liniile urbane.

Câte abonamente de 1 zi prin SMS a vândut RATB

De la implementarea serviciului şi până la finele lui 2013, RATB a vândut aproape 169.000 de abonamente de 1 zi prin SMS, al căror preţ se ridică la peste 335.000 euro cu TVA inclus. Din valoarea totală a abonamentelor de 1 zi prin SMS vândute în perioada 26 aprilie 2012 - 31 decembrie 2013 Regia a încasat peste 1,35 milioane lei, echivalentul a circa 307.000 euro.

Potrivit Raportului de Activitate aferent anului 2013 întocmit de RATB, Regia a vândut în 2013 peste 126.186 abonamente de 1 zi prin SMS, de trei ori mai multe faţă de anul anterior. "Din punct de vedere al modalităţii de plată a titlurilor, este în continuare agreată plata în numerar care deţine circa 95% din totalul încasat din vânzări. Începând cu data de 26.04.2012 Regia Autonomă de Transport Bucureşti a diversificat modalităţile de încasare a titlurilor de transport comercializate prin introducerea plăţii acestora prin SMS (folosind telefonul mobil). Prin intermediul acestei forme de plată, în anul 2013 călătorii au achiziţionat 126.186 abonamente de 1 zi, (reprezentând 76,68% din totalul abonamentelor de 1 zi vândute), cu 83.483 bucăţi mai mult faţă de abonamentele de 1 zi achiziţionate în anul 2012, rezultând o creştere cu 195,50%. Este de menţionat evoluţia acestei metode de plată, în condiţiile în care în cursul anului 2012 acest mod de achiziţionare al abonamentelor de 1 zi a reprezentat numai 48,44% din totalul legitimaţiilor valabile 1 zi vândute", arată Regia în raport.

Etichete: abonament ratb, abonament sms ratb, abonamente RATB, bilet, pret abonament, pret abonament ratb, pret calatorie ratb, RATB, realitatea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, SMS

0/3 COMENTARII
inetryconydot
22 mai 23:49
+0
VOTURI
-0
Stromectol is used for treating infections caused by certain parasites. Stromectol is an anthelmintic. It works by killing sensitive parasites.

Stromectol as known as: Ivectin, Ivenox, Ivera, Ivergot, Ivermec, Ivermectina, Ivermectine, Ivermectinum, Ivert, Ivexterm, Kilox, Mectizan, Quanox, Revectina, Scabo, Securo, Simpiox

BUY CHEAP STROMECTOL NOW

TAGS: buy Stromectol online, Stromectol 3 mg


stromectol purchase online
stromectol order online
buy cheap-neurontin no prescription
online stromectol no prescription
buy stromectol online without prescription
can you buy stromectol online
buy augmentin online no prescription
stromectol no prescription
buying stromectol
order prednisone online
purchasing stromectol online
where can i buy stromectol
purchasing stromectol
buy lioresal online fast shipping
stromectol over the counter
stromectol buy
stromectol purchase online
stromectol online no prescription
buy cheap-neurontin no prescription
stromectol to buy
buy stromectol
inetryconydot
14 apr 01:17
+0
VOTURI
-0
Norvasc Active Ingredient: amlodipine is used for treating high blood pressure and angina (chest pain).

Amlodipine (Norvasc) is used for treating high blood pressure and angina (chest pain). It may be used alone or with other medicines. Norvasc is a calcium channel blocker. It works by relaxing (dilating) your blood vessels, lowering blood pressure, Can You Buy Almodipine Online and decreasing heart rate, which lowers the workload on the heart. It also dilates coronary arteries increasing blood flow to the heart.

BUY CHEAP ALMODIPINE NOW

TAGS: Norvasc 10 mg, Norvasc 5 mg

Almodipine Purchase Online
Almodipine Without Prescriptions
Can I Buy Almodipine Online
Almodipine Without Prescriptions
Almodipine Order Online
Almodipine No Prescription
Where Can I Buy Almodipine
On Line Almodipine
Get Almodipine Online
Order Almodipine
Online Almodipine
Almodipine No Prescription
PRE
06 ian 19:03
+0
VOTURI
-0
Deşi achiziţionarea abonamentului de 1 zi prin SMS trebuia făcută înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, mulţi călători apelau la acest serviciu doar atunci când îi vedeau pe controlorii RATB în mijloacele de transport în comun.

Da, asta cam asa e... Dar cred ca era totusi un castig pentru RATB, ca incasa totusi ceva.

Daca se luau controlorii in gura cu cei fara bilet, si am vazut ca aveau stofa de scandalagii si unii si altii, de multe ori se ajungea la 10 lei strecurati controlorului si gata. Ce incasa RATB din spaga aia? Nimic!

Mentineti abonamentul prin SMS. Ideea ar fi ca totusi Regia sa incaseze ceva, nu doar sa ia controlorii bani.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE