150 de autobuze RATB vor fi dotate cu aer condiţionat. Ce se va întâmpla cu tramvaieleRegia Autonomă de Transport București (RATB) dispune în prezent de aproape 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, din care doar jumătate sunt dotate cu instalații de aer condiționat.

RATB anunta ca 150 de autobuze vor fi dotate cu aer conditionat. Ce se va intampla cu tramvaiele
RATB anunţă că 150 de autobuze vor fi dotate cu aer condiţionat. Ce se va întâmpla cu tramvaiele

RATB a anunţat că, în această vară, ar urma să fie instalate aparate de aer condiţionat pe mai multe mijloace de transport în comun. Astfel, Regia susţine că are deja în derulare un contract de execuție pentru montarea de instalații de climatizare pe încă 150 de autobuze fără astfel de dotări. Până în prezent, la peste 20% din cele 150 de autobuze lucrările sunt în diverse stadii de execuție sau instalațiile au fost deja montate și sunt în perioada de probă. Pe măsură ce vor fi recepționate, instalațiile de pe vehicule vor fi utilizate. 

Totodată, pentru îmbunătățirea condițiilor de călătorie, RATB are în derulare și un contract pentru dotarea cu instalații de climatizare a 100 de troleibuze. Până acum, au fost montate și se află în probe sau sunt în diverse stadii de execuție 25% din troleibuzele incluse în programul de modernizare, iar primele 14 troleibuze cu aer condiționat sunt în traseu și sunt incluse permanent în parcul circulant, inclusiv sâmbăta și duminica.

"Procesul de modernizare a vehiculelor prin montarea de instalații cu aer condiționat este întârziat de faptul că montarea se poate face doar în perioade de repaus al vehiculelor sau în zilele când parcul circulant este relativ redus (sâmbătă, duminică și sărbători legale)", informează RATB. 

În ceea ce privește proiectul de modernizare a peste 250 de tramvaie cu sistem de climatizare în salonul de călători, licitația a fost anulată, întrucât pentru loturile respective nu au fost depuse oferte sau au fost depuse oferte neconforme. Procedura de licitație va fi reluată.

Etichete: aer conditionat autobuz RATB, aer conditionat ratb, aer conditionat tramvai, RATB

0/3 COMENTARII
Xulescu
18 iun 19:14
+0
VOTURI
-0
Am observat ca autobuzele cu aer conditionat FUNCTIONAL sunt lasate pe traseu SEARA, cand oricum se mai racoreste afara!... Dar la pranz, cand temperatura de pe strada depaseste 40 de grade Celsius (pentru ca asfaltul dogoreste foarte tare, reflectand caldura), sunt pe traseu NUMAI AUTOBUZE FARA AER CONDITIONAT SAU CU AERUL CONDITIONAT DEFECT!!

Adica RATB sunt niste SADICI si le place sa-si bata joc de calatori! Ce-i doare? Ei au masini personale... (ma refer la cei din conducerea RATB)
Ghita
18 iun 19:12
+0
VOTURI
-0
De fapt, aerul conditionat este special OPRIT pentru ca RATB sa ofere la pretul unui simplu bilet SI SERVICII DE SAUNA 2 IN 1! Astfel, de acasa si pana la servici, in doar 15-20 de minute, ajungem transpirati-fleasca si, prin gratia RATB, slabim cate 100-200g.

Adica... suntem in Romania dar macar putem sa radem putin!!
Vită cu cabină
17 iun 11:22
+0
VOTURI
-0
Instalațiile de aer condiționat nu funcționează nici pe autobuzele pe care sunt instalate. Ori sunt defecte, ori șoferii nu dau drumul la aer pentru a economisi motorină astfel că pasagerii sunt duși precum vitele la tăiat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE