RATB cumpără o maşină blindată, un buldoexcavator şi centrale termiceRATB va cumpăra o maşină blindată, un buldoexcavator şi centrale termice din cele 33 de milioane de lei primite în urma unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, o parte din bani fiind folosită pentru modernizarea a zece tramvaie.

RATB cumpara o masina blindata, un buldoexcavator si centrale termice
RATB cumpără o maşină blindată, un buldoexcavator şi centrale termice

În cadrul primei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, consilierii au decis acordarea a 33 de milioane de lei Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). Din aceşti bani, 237.000 de lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unei maşini blindate de transport valori, care va colecta banii de la tonetele unde se vând bilete. Alţi 387.000 de lei sunt destinaţi cumpărării unui buldoexcavator, iar trei milioane de lei pentru a cumpăra trei centrale termice, necesare pentru încălzirea apei şi a incintelor din depourile Colentina şi Vatra Luminoasă. 680.000 de lei vor fi utilizaţi de RATB pentru a cumpăra un agregat de sudură, potrivit romaniatv.net.

O parte din sumă, 19 milioane de lei, va fi folosită pentru modernizarea a zece tramvaie vechi, pe care însă nu se vor monta aparate de aer condiţionat.

,,Modernizare înseamnă reconstrucţie parţială a tramvaiului, prin coborârea podelei pe 20% din suprafaţa vagonului. La modernizări nu putem să punem aer condiţionat pe tramvaiele vechi, ci numai pe cele pe care le construim noi", a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Asta în condiţiile în care primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut acordarea a 33 de milioane de lei din bugetul Bucureştiului pentru ,,cumpărarea de piese, repararea aerului condiţionat şi alte necesităţi tehnice pentru autobuzele din Capitală".

Tot prin rectificarea solicitată de Primarul General al Bucureştiului, RATB va beneficia de 4,4 milioane lei pentru construirea unui tramvai nou, în uzina proprie. Iar alte 4,7 milioane de lei vor fi folosite pentru a cumpăra 4 autobuze cu etaj, care vor fi folosite de anul viitor pentru circuitul turistic al Bucureştiului.

În ceea ce priveşte cele patru autobuzele supraetajate, pe care RATB urmează să le cumpere cu aproximativ 4,7 milioane de lei, reprezentanţii Regiei susţin că e o investiţie care ar putea genera profit. În 2015, peste 43.000 de persoane au călătorit cu Bucharest City Tour, ceea ce a adus în conturile RATB, din vânzarea biletelor aproximativ 814.000 de lei, şi încă o jumătate de milion de lei din publicitate.

,,Nu s-a investit, nu s-au adus piese, nu s-a făcut absolut nimic. Oricând se poate întâmpla un accident pe traseu. De ani de zile nu s-au adus piese, s-au făcut cârpeli cu tot felul de alte invenţii, fiecare cum s-a priceput", a declarat Florin Ivan, liderul sindicatului APT din RATB.

În replică, purtătorul de cuvânt al Regiei de Transport Bucureşti spune că toate vehiculele aflate pe traseu sunt sigure, iar reparaţiile s-au făcut la service-uri autorizate de Registrul Auto Român. Referitor la banii promişi pentru reparaţii de Primarul General al Capitalei, reprezentantul RATB a declarat că aceste investiţii se vor face din bugetul propriu, iar câteva din licitaţiile de achiziţie a pieselor au fost finalizate sau urmează să se încheie până la toamnă.

RATB face aceste achiziţii în condiţiile în care aproximativ 300 de autobuze noi, cumpărate în perioada 2006-2008, în care s-au investit peste 200 de milioane de euro, sunt defecte şi nu pot fi utilizate, iar aproape jumătate dintre tramvaie nu ies pe teren din cauza problemelor tehnice. O situaţie pe care o reclamă de mai mult timp sindicatele din cadrul Regiei de Transport Bucureşti, recunoscută parţial şi de reprezentanţii RATB.

,,Zilnic înregistrăm imobilizari din cauza accidentelor, a vandalismelor. Momentan avem până în 300 de autobuze indisponibilizate. S-a făcut un plan pentru redresarea autobuzelor imobilizate, există totul centralizat, cu toate piesele defecte", a mai spus Constantin Tobescu.

Un alt semnal de alarmă este tras de liderii sindicatelor din RATB, care susţin că de ani de zile conducerea Regiei de Transport nu face investiţii în cumpărarea de piese pentru autobuzele defecte, astfel încât şoferii şi mecanicii au făcut diverse improvizaţii pentru a putea menţine în circulaţie vehiculele.

Etichete: buget ratb, masina blindata ratb, Primăria Capitalei, RATB

0/3 COMENTARII
Caine
21 Jul 08:27
+0
VOTURI
-0
oricati bani ai aloca, daca oamenii sunt nesimtiti, nu se poate face nimic. asta e valabil in toate domeniile
Capitala
21 Jul 07:33
+0
VOTURI
-0
Bucicuresti este capitala rromanicii si is poate permite sa cumpere niste tramvaie noi, moderne, cu aer conditionat. Ca doar rromarlanica n-are 7 capitale! Bucalele nu e braila sau botosani sa umble cu second-handuri si "modernizari" carpite din cutii de conserve adunate de la gunoi. Suntem in anul 2016 si ei arunca banii sa "modenizeze" niste epave din anii '70. Sa-i scuture cineva, poate se trezesc!
alex
21 Jul 06:37
+0
VOTURI
-0
mi se pare ca se arunca banii pe fereastra cu modernizarile astea. Mai bine cumparam tramvaie noi si am terminat povestea. Chiar nu-si permite Bucurestiul sa cumpere de la Astra Arad sau sa produca RATB niste tramvaie noi?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE